Hamarosan az eBayen is lehet bitcoinnal fizetni?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Láthatóan már az eBay is melegít a digitális pénzekre és kollekciókra, ha hihetünk egy a new yorki Consensus blokklánc konferencián kiszúrt hirdetésnek. A hirdetés alapján azt is hihetné a mezei kriptós, hogy az eBay adokveszek és aukciós oldal beszáll a kriptopénz arénába.

A Patrons of the Moon Telegram csoport tette közzé a Consensuson készült képeket, ugyanezeket Csabai Csaba, az Inlock CEO-ja és a variance.hu szakblog írója is posztolta a Bitcoin Budapest Telegram csoportban.

“Virtual currencies. It’s happening on eBay.”

Olvasható angolul a bannereken ami annyit jelent: “Virtuális pénzek. Ez történik (?) az eBayen.” Az eBay még egyenlőre nem jelentette be, hogy pontosan miről is van szó, de ha van valóságalapja, akkor mintegy 180 millió potenciális befektetőnek tenné elérhetővé a helytelenül virtuális pénzekként hirdetett digitális eszközöket, mint a Bitcoint és társait .

Az aukciós oldal egyben a digitális kollekciókra is szemet vethetett, aminek eddigi legsikeresebb képviselője a Cryptokitties volt 2017-2018-ban. A gyűjthető hamisíthatatlan digitális állatkák és tárgyakat elsőként az Ethereum vezette és annyit jelent, hogy személyre szabott, paramétereiben egyedi digitális objektumok kerülhetnek kifejlesztésre amit nem lehet lemásolni.

Logikus lenne tehát a lépés, hogy a gyűjtemények, kollekciók, ritka tárgyak depójául szolgáló eBay a digitális gyűjtemények piacát is magáénak kívánja tudni.

banner

Hogyan működhetnének a kriptopénzek az eBayen

Ugyan nincs hivatalos bejelentés még, de egy kapaszkodónk azért van, hogy kikalkuláljuk mire is készülhet az eBay, mégpedig az UTRUST fizetési kapu nevében.

Az UTRUST korábbi eBay és PayPal felsővezető Sanja Kont igazolta le, hogy vezesse a globális partnerségekért felelős részlegét, így újfent logikus következtetés, hogy az eBayyel jó kapcsolatokat ápoló Kon így tolja az UTRUST szekerét.

Mrs. Kon egyébként pontosan egy héttel a múltévi Consensus konferencia előtt csatlakozott UTRUST-hoz és akkor a startup így kommentálta leigazolását:

Sanja tapasztalata a PayPalnál és az eBaynél tökéletes személlyé teszi őt abban, hogy segítse UTRUST kereskedői kriptoplatformja elfogadottságának növelését… Arra számítunk, hogy vezető mozgatórugója lesz az UTRUST márkaismerettségének növelésében a kriptokereskedelem és végső soron a jövő utalási szektorában.

Az eBay már egyszer komolyan elgondolkodott a kriptók integrálásán

Az e-kereskedelmi platform 2017 során már komolyan flörtölt a kriptókkal. Ahogy mi is megírtuk, az alelnök Scott Cutler akkor azt nyilatkozta, hogy vállalata komolyan fontolgatja a bitcoin bevezetését.

“Ez egy trend amiről mindenki beszél, de sajnos az eBayen nem fogadjuk el a bitcoint mint fizetési forma,” nyilatkozta akkor Cutler. “Komolyan el fogunk rajta gondolkodni, ha a kriptopénzek kezdenek mainstreammé válni.”

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.