Berobbant a Dogecoin20 a tőzsdékre, az első órában 100%-ot rallizott

Az új Ethereum-alapú Dogecoin alternatíva, a Dogecoin20 ($DOGE20) több mint 100%-os emelkedést ért el kevesebb mint egy órával azután, hogy a vezető decentralizált tőzsdén (DEX), az Uniswapon landolt.

A frenetikus vásárlási aktivitást nagyrészt a 2024. április 20-i, szombati napra való várakozás vezérelte, amelyet a Bitcoin felezésének és a Nemzetközi Doge Napnak köszönhetünk.

A Dogecoin20 igénylés ma reggel 10 órakor lépett életbe. Az ICO egész márciusban futott, és több mint 10 millió dollárt hozott a csapatnak. Eredetileg április 20-án, szombaton kellett volna véget érnie a tőkegyűjtésnek, de a csapat a kereslet nagysága és a Doge-nap stratégiai vonzereje miatt úgy döntött, hogy hamarabb lezárja azt.

Április 20-át a Dogecoin-közösség a 4/20-hoz való kötődése miatt választotta. Az önjelölt “Doge Army” a napot viccesnek és tiszteletlenül szórakoztatónak tartja, akárcsak kedvenc érméjüket. Ez ugynaz a nap, amikor a befektetők a legnagyobb valószínűséggel vásárolnak kutyával kapcsolatos mémérméket, hogy meglovagolják a hypeot.

Mivel azonban annyi kutyával kapcsolatos mémérme van a piacon, hogy nehéz lenne megtalálni a legtutibbat. A Dogecoin20 egy tisztább, zöldebb és hasznosabb tokent kínál, mint névadója, a klasszikus Dogecoin (DOGE). Talán épp a DOGE20 lesz ez a tuti kutyás érme?

https://twitter.com/DOGE_COIN20/status/1780904376141230328

Körülbelül 45 perccel az Uniswapon való listázás után a DOGE20 ára 101%-kal felszökött, és elérte a 0,0003632 dollárt. A token azóta kicsit visszahúzódott, mivel a korai degensek egy kis profitot vettek fel, de még mindig az indulási ár felett kereskedik, miközben konszolidálódik a következő emelkedéshez.

doge20 arfolyam a listazas utan

Irány a Dogecoin20 oldala

Dogecoin az Ethereumon

A “20” a token nevében az ERC-20 tokenszabványra utal, amely lehetővé teszi az Ethereumon való intelligens szerződések kódolását, és amely megnyitotta a decentralizált pénzügyi (DeFi) alkalmazások és felhasználási esetek kiterjedt hálózatát, amelyet ma a hálózaton látunk.

További figyelemre méltó ERC-20 tokenek közé tartoznak az olyan kutyás riválisok, mint a SHIB és a FLOKI, a DEX-ek számára készült segédeszköz tokenek, mint az Uniswap (UNI), vagy az olyan Layer 2 megoldások, mint a Polygon (MATIC) és a Chainlink (LINK). Mindezek a projektek az úgynevezett Ethereum Virtual Machine sokoldalúságát használják ki.

Az Ethereumon való működés miatt a Dogecoin20 használata lényegesen olcsóbb, gyorsabb és környezetbarátabb, mint a Dogecoiné. Ez azért van így, mert az Ethereum egy energiahatékony Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmust használ, amelynek során a legnagyobb lekötéssel rendelkező bányászok érvényesítik a legtöbb tranzakciót és kapják a legtöbb bányászjutalmat.

Az eredeti Dogecoin a régebbi technológiát használja, amely a Bitcoint is működteti: Proof-of-Work (PoW), amelyben a legtöbb energiával/hardverrel rendelkező bányászok érvényesítik a legtöbb tranzakciót.

ethereum tranzakcio feldolgozas
Fotó: Statista

Az Ethereum 2023 augusztusában még napi egymillió tranzakciót dolgozott fel. Összehasonlításképpen, a Bitcoin 550 000 tranzakciót dolgozott fel abban az egész hónapban.

A DOGE20 készletének a fele lezárva

A Dogecoin20 teljes mértékben kihasználja a zöldebb Ethereum DeFi képességeit azzal, hogy egy olyan lekötési mechanizmust kínál, amely jelenleg 41% APY-t hoz pusztán a DOGE20 staking poolban való zárolásáért. Valljuk be, ez egy jelentős előny a “passzív jövedelemre” vágyók számára.

A közel 70 milliárd már a lekötött tokenek száma, és ez egyre növekszik. Ez azt mutatja, hogy a Dogecoin20 közössége elkötelezett a token szilárd alapjainak kialakítása mellett. A lekötött tokenek magas aránya általában azt jelzi, hogy a legtöbb “hodler” hosszú távra tervez.

Összesen 140 milliárd tokenre van korlátozva a kínálat, hogy a DOGE20 szűkössége megmaradjon és ez nagyobb értéket adjon neki. A cikk írásakor nagyon alacsony, kevesebb mint 30 millió dolláros piaci kapitalizációja van (a Dogecoin 21 milliárd dollárjához képest), és több mint 1 millió dollárnyi likviditást zároltak az Uniswapon, hogy biztosítsák a zökkenőmentes, nagy volumenű kereskedést.

FOMO? A Doge Day szombaton lesz, ez lehet az utolsó esélyed, hogy olcsón bevásárolj ebből az érméből. Kereskedj a Dogecoin20-szal az Uniswapon, és látogass el a projekt weboldalára ha még nem tetted, hogy többet megtudj róla.

Irány a Dogecoin20 oldala

Ezek is érdekelhetnek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**