Beszállt a Rothschild befektetési alap a Grayscale Ethereum alapjába

A világszerte ismert Rothschild család által alapított Rothschild befektetési alap 265,302 darab részvényt vett a GrayScale Ethereum alapjából, mintegy 4,75 millió dollár (1,4 mrd. Ft.) értékben. Az alap 2021 első negyedévében Grayscale Bitcoin alapjából is vásárolt 8000 részvényt, a már meglévő 30 ezer részvénye mellé.

A GrayScale egy kriptovaluta befektetésekkel, illetve kriptovalutákkal kapcsolatos tanácsadással foglalkozó szervezet.

Bár a tranzakció kétségkívül újabb lépése a nagybefektetői csoportok digitális érmék világa felé történő nyitásának, az összeg egyértelműen elenyésző az alap 1,1 milliárd dolláros tőkéjéhez képest. A tranzakciókat egyébként nem verték nagy dobra, a nyilvánosság számára ez csak a vállalat kötelező negyedéves jelentéséből derült ki.

Az Ethereum az utóbbi időben hihetetlenül jól teljesítő befektetésnek bizonyult, árfolyama még a bitcoin árfolyamánál is nagyobb mértékben emelkedett.

A Bitcoin árfolyama a koronavírus-válság kirobbanása utáni eladási hullámban egészen 5000 dollárig esett, majd onnan szárnyalt a jelenlegi 62000 dolláros ár közelébe, ami több mint 1200 százalékos növekedésnek felel meg. Ennek a növekedésnek a jelentős része még az idei év előtt zajlott le, 2021-ben már „csupán” duplázódott a kriptovaluta értéke.

Az Ethereum árfolyama 2020 március közepén 100 dollárnál járt, 2021-re ez felszökött 750 dollárra, majd egy hihetetlen hajrában kevesebb mint 5 hónap alatt tovább emelkedett a jelenlegi 2500 dolláros árfolyam közelébe. Ez ugyanazon időszak alatt 2500 százalékos növekedést jelent, ami a bitcoin értéknövekedésének több mint a duplája.

Sokak szerint ez még csak a kezdet

Optimista spekulációk szerint az eddigi események még csak az Ethereum valódi sikertörténetének kezdetét jelentik. Az Ethereum fejlesztői a következő 2 év folyamán további hatékonyságnövekedést ígérnek, ami tovább növelheti a platform népszerűségét. A korábbi, még 2020 decemberében elindított változtatások pedig igazolhatják a várakozásokat, hiszen ezeknek valóban nagy szerepe volt az Ethereum blokklánc iránti érdeklődés ugrásszerű növekedésében.

Az NFT tokenek egyre növekvő népszerűsége és a DeFi (központi irányítást nélkülöző) pénzügyi megoldások terjedése is az Ethereum malmára hajthatják a vizet, hiszen az NFT hitelesítéshez legtöbbször az ETH blokkláncát használják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük