Betett a kriptotél a cégeknek is, jön a leépítés a legnagyobb tőzsdéknél

Utolérte a kriptotél a legnagyobb kriptovállalatokat is. Jönnek a leépítések a kriptotőzsdéknél, habár a korábbi medvepiacok sokkal nagyobb elbocsátásokat eredményeztek. 2018-ban a ConsenSys például a dolgozók 60%-át bocsátotta el.

A Gemini, a Cameron és Tyler Winklevoss testvérek által alapított kriptopénz kereskedési platform a legújabb iparági cég, amely a kedvezőtlen piaci körülmények miatt elbocsátotta alkalmazottai jelentős részét.

A Gemini Trust a munkavállalók 10%-ától szabadult meg a jelenleg is tartó medvepiacon, írta a Bloomberg.

Az első nagyobb létszámleépítés részeként a Gemini a cég küldetése szempontjából “kritikus” termékekre fog újra összpontosítani – mondták a testvérek, hozzátéve, hogy a “turbulens piaci körülmények valószínűleg még egy ideig fennmaradnak”. A közleményükben azt írták:

Itt tartunk most, a zsugorodási fázisban, amit az iparágunk kriptotélnek nevez. […] Mindezt tovább súlyosbította a jelenlegi makrogazdasági és geopolitikai zűrzavar. Nem vagyunk egyedül.”

Nem a Gemini az egyetlen, amely nehéz helyzetbe került. Május közepén a Coinbase bejelentette, hogy lassítja a munkaerő-felvételt és átértékeli a dolgozói létszámot annak érdekében, hogy a tervezett módon folytathassa működését.

Korábban a nagy kriptobarát kereskedési platform, a Robinhood a munkavállalók 9%-át bocsátotta el.

A legutóbbi elbocsátások nem számítanak újdonságnak az iparágban. 2018-ban, az akkori medvepiac közepette a ConsenSys, a jelentések szerint a munkaerő 60%-át elbocsátotta.

Egyes források szerint azonban a kriptó álláspiac jelenlegi helyzete nem tűnik túlságosan borúsnak. Az FTX kriptotőzsde szóvivője elmondta, hogy a cég nem csökkentette és nem is tervezi elbocsátani a globális tőzsdén jelenleg dolgozó 175 alkalmazottját, illetve az FTX US 75 alkalmazottját.

A bitcoin influenszer Anthony Pompliano honlapja szerint a kripto- és blokklánciparban dolgozó vezetők továbbra is keresnek embereket, a PompCryptoJobs weboldal a cikk írásakor mintegy 600 nyitott pozíciót sorolt fel. A nagy globális kriptotőzsde, a Binance a hivatalos álláshirdetési weboldal szerint közel 1000 alkalmazottat keres.