A Binance eltörölte a díjtalan BTC kereskedést – az árfolyam robbanás a felelős?

A Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a BTC kirobbanó árfolyamnövekedése után véget vetett az eszközzel való díjmentes kereskedésnek. Ez nem minden, hiszen a BUSD stabilcoin esetében is változások állnak majd be az ez idág ingyenes maker díjjal kapcsolatban. 

A piacvezető kereskedési felület a mai nap folyamán, azaz március 15-én, jelentette be, hogy eltörli a Bitcoinra mindmáig vonatkozó térítésmentes kereskedést. A szóban forgó előnyt, ami még szimpatikusabbá tette a BTC-t a beruházók számára, a Binance a TUSD stabilcoinra ruházza át.

A kriptovaluta tőzsde hivatalos közleményben értesítette ügyfeleit a rövidesen életbe lépő változásokról. Március 22-től kezdve az egyetlen díjmentes kereskedési pár a BTC/TUSD lesz. Ugyanakkor, az ingyenes maker díjak továbbra is hatályosak lesznek a BNB/TUSD és az ETH/TUSD párokat illetőleg.

A Binance nem nézi jó szemmel a BTC árfolyamának növekedését?

„Az aktuális piaci helyzet fényében a BTC BUSD-vel való költségmentes kereskedését a TUSD-re módosítjuk. Terjesszük ki a likviditást több kereskedési párra is. Ezen folyamat tökéletesítésén dolgozunk jelenleg. A Binance célja, hogy egy nyílt és szabad platform legyen”, nyilatkozta a Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao.

Emellett CZ tisztázta, hogy a kriptotőzsde nem kíván új stabilcoint listázni, sőt, megszakítja a BUSD projektjét is. Ezentúl a Binance USD 0%-os maker díj kedvezménye nem vonatkozik majd a BTC/BUSD, a BNB/BUSD és az ETH/BUSD kereskedési párokra, de a többi párra a továbbiakban is érvényes lesz .

A bejelentést követően a TRU (TrueFi) token árfolyama 20%-kal megugrott, mivel a felhasználók azt hitték még mindig kapcsolatban áll a TUSD-vel. Zhao azonban eloszlatta a kételyeket és informálta a befektetők a téves információról.

Úgy tűnik az elkövetkezendőkben a Binance a relatíve alacsony piaci kapitalizációval rendelkező TUSD népszerűsítésére fókuszál majd. A kriptoközösség egyébként jól fogadta a váltást s támogatását fejezte ki a Twitteren keresztül.

A Bitcoin árfolyama pillanatnyilag 25 000 dollár alatt mozog, miután a keddi nap során átlépte a 26 ezer dolláros határt is. A cikk írásának időpontjában a BTC vételára 24 930 dollár, ami a tegnapi naphoz képest körülbelül 2%-os erősödést mutat.