Megjutalmazta a Binance azt az etikus hackert, aki feltörte a Twitter-fiókjukat

A kriptovaluta tőzsde Binance megjutalmazza azt az etikus hackert, aki sikeresen feltörte a Binance Jersey Twitter fiókját és egy időre a doménnevéhez is hozzáfért.

Egy augusztus 16-án közzétett bejegyzésben a Binance Jersey bejelentette, hogy egy etikus hacker hozzáfért a @BinanceJE hivatalos Twitter-fiókhoz és a platform internetes doménnevéhez. A cég pár perc alatt visszanyerte a doménnév feletti ellenőrzést és a Twitter fiók is megtisztult pár óra után.

Az etikus hacker Twitter üzenete a Binance.je fiókban: “Sikeresen átvettem az irányítást a Binance hivatalos doménje (binance.je) felett, amit könnyen egy adathalász sémává alakíthattam volna sok embertől milliókat lopva. De nem tettem meg még annak ellenére sem, hogy nagy szükségem van a pénzre. Remélem a közösség értékeli ezt.”

A közlemény szerint az etikus hacker közösségi médiamanipuláció révén fért hozzá a doménnévhez, majd posztolt néhány tweetet a cég hivatalos Twitter-fiókjából, amiket később törölt. A tőzsde bejelentése szerint a hackerek együttműködőek és nyitottak voltak a tőzsde biztonsági részlegével folytatott kommunikáció során, ami hatására gyorsan helyreállították a Twitter-fiók hozzáférést. A közleményből kiderül:

“Néhány percen belül visszaállítottuk a doménnevet, a Twitter helyreállítása pedig néhány órával később történt meg. Bug bounty jutalomban részesítjük az etikus hackert, valamint a szolgáltatónkkal közösen tovább vizsgáljuk az esetet a szolgáltatónkkal. […] A Binance.je pénzeszközei biztonságban vannak. Adatlopás nem történt.”

Egy másik az etikus hacker által irányított Twitter-fiók bejegyzésében arra kérte Changpeng Zhao-t, a Binance vezérigazgatóját, hogy személyesen vegye fel vele a kapcsolatot. Publikáció idejére az összes tweetjét törölték a hackernek a Binance Jersey Twitter profiljáról.

A Binance.je a Binance tőzsde európai üzletága, ami a múlt év folyamán indult el. Nem az első alkalom, hogy a Binance tőzsde felhasználóinak adatszivárgással kell szembesülniük. A jelenlegi és az egy héttel ezelőtti eset, valamit a februárban történt 7500 bitcoinos Binance-hack akár még egybe is függhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük