Bitcoin adományok a Youtube videók után – Kim Dotcom új pluginja ezt is lehetővé teszi

Kim Dotcom blokklánc alapú Bitcache szolgáltatója a YouTubeon jelentette be, hogy lehetővé teszik a bitcoin adományozást a YouTube videók kapcsán. A mikrofizetés integrálásával a videók nézői bitcoin adományok segítségével támogathatják a kedvenc csatornáik tulajdonosait.

Bitcoin adományok a YouTube videók után

Kim DotcomKim Dotcom YouTube csatornája a MrKimDotcom egy kedvcsináló videóban mutatta be szombaton a Bitcache által fejlesztett YouTube plugint. A Bitcache pluginon keresztül a nézőknek lehetőségük nyílik arra, hogy közvetlenül is támogassák a videók készítőit. Bár a YouTube most is fizet a nézettség függvényében, a közvetlen bitcoin adományok révén akármekkora összeget fel lehet majd ajánlani a csatorna tulajdonosának.

A bitcoin adományok segítségével a tartalomkészítők közvetlenül is részesedhetnek a videók által elért tömegek révén felajánlott összegekből. A plugin létrehozásának oka Kim Dotcom szerint az volt, hogy a YouTube nem igazságosan osztja el a megjelenítések után járó bevételt. A bemutató videóban egyenesen úgy mutatják be a plugint, mint egy lehetőség a YouTube videó készítőknek a további pénzszerzésre.

A bejelentéssel egyidőben lehetőséget nyújtanak már a jövő héten néhány felhasználónak a plugin tesztelésére.

YouTube plugin egy nappal az ICO után

A Bitcache plugin bejelentése mindössze egy nappal azután érkezett, hogy Kim Dotcom bemutatta a platform ICO-ját.

A Bitcache egy blokklánc alapú platform, melyen keresztül összekötik a bitcoin mikrotranzakciókat és az adatmegosztást. A projekt egyelőre követi az ütemtervet, mely szerint 2017 harmadik negyedévében kerül majd sor az indulásra a Megaupload 2.0 felhőszolgáltatással együtt.

A Bitcache már 2016 októberében is jelentős forrást tudott összegyűjteni BnkToTheFuture kampányon keresztül. Most pedig kriptopénz alapon finanszíroznák tovább a működést.

Kim Dotcom nem tud elszakadni a file megosztástól

Kim DotcomKim Dotcom – eredetileg Kim Schmitz – német gyökerekkel rendelkezik, de ma már Új-Zélandon él, egyike a bitcoin korai követőinek. A 2000-es évek második felében a Megaupload fájlmegosztó szolgáltatóval vált világhírű internetes vállalkozóvá. Az adatmegosztó portált 2012-ben záratták be a nyomozóhatóságok többek között szerzői jogok megsértése és tiltott tartalmak miatt. Kim Dotcom ellen pedig vádat emeltek pénzmosás és csalás miatt Amerikában.

Később 2013-ban Kim megalapította a Mega nevű felhőszolgáltatást nyújtó oldalt. Most pedig a Megaupload 2.0 szerepel következőként a projekjei listáján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük