A nagy bitcoin áresés után mi vár a héten az árfolyamra?

A múlt heti bitcoin áresés után úgy tűnik egy kis időre lenyugodtak a piacok, a bitcoin ára oldalazásba kezdett.

Január elején jelentősen esett a bitcoin ára, mint ahogy arról mi is írtunk. A kínai piacról kiinduló eladói nyomás a bitcoin árfolyamot a mélybe lökte Az árfolyam a 700 dollárt is majdnem elérte, de ott megtorpant az esés. Az emelkedés már meg is indult, a bitcoin árfolyam elkezdte ledolgozni a mínuszokat. De egyelőre úgy tűnik a BTC/USD keresztnek számos erős ellenálláson kell átverekednie magát a stabil emelkedő trendhez.

Technikai indikátorok a bitcoin áresés után

A dollárral szemben jelentősen, több, mint 20%-ot gyengült a bitcoin árfolyam január elején. 1150 dollárról közel 700 dollárig esett vissza az ár, végül 707 dollárnál talált támaszt az árfolyam. Innen kezdődött meg a felépülés. A BTC/USD tickert jelenleg már 800 dollár felett kereskedik.
Bitcoin áresés után merre tovább?

Egy zászló alakzat van kialakulóban a négy órás charton ami támogatja az árfolyam kiigazodását. A bitcoin ára a 850 dolláros ellenállással igencsak megszenved,  ez adja a zászló ellenállási szintjét is. Jelenleg a kereskedés a zászló alakzat támasz szintjén zajlik a 750-800 dolláros szinten. Ha a bitcoin ára nem tudja tartani ezt a szintet, akkor az árfolyam kiigazodása meg fog torpanni és további esésre lehet számítani. Ami az emelkedési potenciált illeti, a 850 dolláros ellenállás egyelőre kemény diónak tűnik. Ha ezt nem sikerül áttörni, innen csak lefelé vezet az út.

Lecsitulni látszik a múlt heti szabadesést követő sokk, talán újra elindulhat felfelé a bitcoin ára.

A rövidtávú mozgóátlag a hosszabb távú mozgóátlag alá került a múlt héten. Ennek következtében a legkisebb ellenállás továbbra is lefelé vezet. Azonban az árfolyam már elhagyta a rövid mozgóátlag inflexiós pontját és elkezdte megközelíteni a hosszabb mozgóátlagot. Ennek a pontnak az elhagyása jelentheti a trend megfordulásának egy korai jelét ha később valóban megtörténik a kereszteződés. Ami az emelkedési potenciált illeti, a 850 dolláros ellenállás egyelőre kemény diónak tűnik. Ha ezt nem sikerül áttörni, innen csak lefelé vezet az út.

Megfordulhat a csökkenő trend

Piaci események

A geopolitikai bizonytalanságok ezen a héten visszavethetik a pénzpiacok teljesítményét. Sok kereskedő egyelőre kivárásra játszik.

Az Egyesült Államokban Trump első sajtótájékoztatóját a héten tartja majd beiktatása után, amire az egész világ kiváncsi. Az Egyesült Királyságban Theresa May miniszterelnök asszony keddi beszédében elemzők szerint a Brexit terveket ecseteli majd, ami alapján elképzelhető, hogy Nagy-Britannia kilép majd a közös uniós piacról is. Kínában a kormány úgy tűnik továbbra is le akarja törni a bitcoin kereskedés népszerűségét azért, hogy megakadályozza a tőke országhatáron túlra jutását. Bár a kereskedési szabályokon egyelőre nem szigorítottak.

A világpiacon tapasztalt további bizonytalanságok a bitcoin piacára mozgathatja a tőkét a hagyományos befektetési eszközök irányából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük