A múlt heti hullámvasút után 2200 dollár felett jött el a konszolidáció a bitcoin piacán

A múlt héten többször is jelentettünk ahogy a bitcoin árfolyama vagy épp felfelé menetel vagy éppen ellenkezőleg 600 dollárt esik egyetlen délután alatt. Most egyelőre úgy tűnik 2200 dollár felett jött egy kis nyugalom a piacon.

2200 dollár felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot

Az elmúlt héten ilyenkor a bitcoin árfolyama épp átlépte az akkor még bűvösnek ható 2000 dolláros álomhatárt. Ehhez képest, most a kereskedés 2250 dollár körül zajlik. Ha csak ezt a két számot ragadjuk ki a múlt hétből, akkor ez egy szép 12%-os erősödés. Azonban ha belemegyünk a részletekben szépen kirajzolódik egy igazi hullámvasút mely a kriptopénz piacokat jellemezte.

2200 dollár felett a bitcoin árfolyama

A meredek emelkedés vége végül 2800 dollár felett zárult múlt hét csütörtökön. Innen aztán korrekcióra került sor az egész kriptopénz piacon. A bitcoin 1900 dollárig, az ethereum 115 dollárig gyengült mindössze pár óra alatt. A többi kriptopénz piacán is hasonló korrekció zajlott, minden digitális valuta jelentősen vesztett az értékéből.

2200 dollár felett átértékeled magadban a világot

Nő a kereskedési forgalom minden bitcoin tőzsdénJason Cassidy, a Crypto Consultant elnöke úgy nyilatkozott, hogy semmi különleges nem folyik most a piacon, a kriptopénz árfolyamok gyengülése már varható volt. Ahogy szemtanúi lehetünk egy új pénzügyi rendszer születésének, ennek velejárója, hogy bizonyos méretű spekuláció van a piacon. Azonban a piac természetes növekedése folyamatos és megállíthatatlan.  Egyre több állami szerv és gazdasági szereplő ismeri fel a kriptopénzekben és a blokklánc technológiában rejlő lehetőségeket. Növekszik az elfogadottság és egyre több a kriptopénz elfogadó hely is. Ezek mind abban az irányba hatnak, hogy egyre használhatóbb fizető eszközzé válnak a digitális pénzek.

HashFlare

Cassidy hozzá tette, hogy a spekulációra szakosodott kereskedők már évek óta jelen vannak a piacon és mindig kihasználják a gyors árfolyam növekedésből adódó profit lehetőségeket. Szerinte most is ez történt a piacon, profit realizáltak a kereskedők. Ez ráadásul Cassidy szerint természetes velejárója egy folyamasan növekvő piacnak.

“Ahogy új forrás érkezik a piacra, felmegy az árfolyam, a különbözetet pedig a spekulációra szomjas kereskedők profit formájában ki is veszik.”

Ez minden bővülő piacra jellemző, azonban mivel a kriptopénz piac meglehetősen újdonságnak számít, az árfolyam volatilitás még erősebben érződik. Idővel ez az árfolyam változékonyság normalizálódni fog, Cassidy szerint.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.