A múlt heti hullámvasút után 2200 dollár felett jött el a konszolidáció a bitcoin piacán

A múlt héten többször is jelentettünk ahogy a bitcoin árfolyama vagy épp felfelé menetel vagy éppen ellenkezőleg 600 dollárt esik egyetlen délután alatt. Most egyelőre úgy tűnik 2200 dollár felett jött egy kis nyugalom a piacon.

2200 dollár felett észre sem veszed, és elhagyod a valóságot

Az elmúlt héten ilyenkor a bitcoin árfolyama épp átlépte az akkor még bűvösnek ható 2000 dolláros álomhatárt. Ehhez képest, most a kereskedés 2250 dollár körül zajlik. Ha csak ezt a két számot ragadjuk ki a múlt hétből, akkor ez egy szép 12%-os erősödés. Azonban ha belemegyünk a részletekben szépen kirajzolódik egy igazi hullámvasút mely a kriptopénz piacokat jellemezte.

2200 dollár felett a bitcoin árfolyama

A meredek emelkedés vége végül 2800 dollár felett zárult múlt hét csütörtökön. Innen aztán korrekcióra került sor az egész kriptopénz piacon. A bitcoin 1900 dollárig, az ethereum 115 dollárig gyengült mindössze pár óra alatt. A többi kriptopénz piacán is hasonló korrekció zajlott, minden digitális valuta jelentősen vesztett az értékéből.

2200 dollár felett átértékeled magadban a világot

Jason Cassidy, a Crypto Consultant elnöke úgy nyilatkozott, hogy semmi különleges nem folyik most a piacon, a kriptopénz árfolyamok gyengülése már varható volt. Ahogy szemtanúi lehetünk egy új pénzügyi rendszer születésének, ennek velejárója, hogy bizonyos méretű spekuláció van a piacon. Azonban a piac természetes növekedése folyamatos és megállíthatatlan.  Egyre több állami szerv és gazdasági szereplő ismeri fel a kriptopénzekben és a blokklánc technológiában rejlő lehetőségeket. Növekszik az elfogadottság és egyre több a kriptopénz elfogadóhely is. Ezek mind abban az irányba hatnak, hogy egyre használhatóbb fizetőeszközzé válnak a digitális pénzek.

Nő a kereskedési forgalom minden bitcoin tőzsdén

Cassidy hozzátette, hogy a spekulációra szakosodott kereskedők már évek óta jelen vannak a piacon és mindig kihasználják a gyors árfolyam növekedésből adódó profit lehetőségeket. Szerinte most is ez történt a piacon, profitot realizáltak a kereskedők. Ez ráadásul Cassidy szerint természetes velejárója egy folyamatosan növekvő piacnak.

Ahogy új forrás érkezik a piacra, felmegy az árfolyam, a különbözetet pedig a spekulációra szomjas kereskedők profit formájában ki is veszik.

Ez minden bővülő piacra jellemző, azonban mivel a kriptopénz piac meglehetősen újdonságnak számít, az árfolyam volatilitás még erősebben érződik. Idővel ez az árfolyam változékonyság normalizálódni fog, véli Cassidy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük