Meglódultak a bányászhardver árak a bitcoin menetelésére

November közepe óta mintegy 35%-kal emelkedtek a legújabb generációs bányászhardverek árai, állítja a Hashr8. A két legnagyobb hardvergyártó például, a Bitmain és Microbt, 2021 májusig nem tud új rendeléseket felvenni. Egyre több bányász kezdi a használtpiacokról kielégíteni a bővítéshez szükséges hardverigényét.

A Hashr8 bányászati szakblog cikke szerint kezd felhevülni a bányászhardver piac miután november óta rekordmagasságokba emelkedett a BTC árfolyama. Különösen a 6-8 és 9-12 nanométeres chiptartományban lódultak meg a hardverárak november közepe óta, ami azt jelzi, hogy újra kifizetődő ezekkel a jelenlegi BTC árfolyamszinteken bányászni, mialatt a gyártók nem képesek kielégíteni az újgenerációs hardverekre leadott rendeléseket.

Bányászhardver átlagár / hashráta (TH)  chip csíkszélesség szerint csoportosítva | hashrateindex.com

A Hashr8 cikk hozzáteszi, azért vannak farmok, amik képesek voltak újgenerációs rigeket biztosítani maguknak. Az egyik ilyen a Marathon Patent Group, ami 6000 Antminer S-19J Pro rigre adott le rendelést 2021 augusztusi szállítással, a további 4000 szeptemberi kiszállítású rig mellett.

Ahogy fokozódik a kereslet a bitcoinra és száll be egyre több intézeti és vállalati befektető, úgy indul bővülésnek a bitcoin bányászati szektor is. A jelenlegi magas árfolyamok arra elegendőek, hogy a már szektorban tevékenykedő ipari bányászokat termelés bővítésre késztesse, de ha kitart az árfolyam emelkedés, akkor újabb komoly szereplők is beléphetnek a piacra, akik már gyaníthatóan közvetlenül az energiaszektorból vagy hardver szegmensből fognak érkezni.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük