Bitcoin árfolyam előrejelzés: a Fed döntése után robbanás várható?

A Bitcoin árfolyam 0,7 %-ot esett november első 2 napjában, a cikk írása idején 20 230 dollár körül kereskedik. A Bitcoin árfolyama azért nem mozdult sokat, mert a kereskedők azt várják, hogy a Federal Reserve döntsön a kamatlábakról.

Bitcoin árfolyam előrejelzés

A Bitcoin árfolyama az elmúlt pár napban alacsony volatilitást mutatott, nagyjából 20 285 és 20 563 dollár között mozgott. A BTC kereskedési volumene jelenleg több mint 29 milliárd dollár, ez akkora volumen, ami magyarázatot ad arra, hogy miért csak enyhe mozgásokat láttunk ebben az időszakban.

A Bitcoin árfolyamának mozgását az elkövetkező órákban és napokban nagyban meghatározza majd a Fed kamatlábakkal kapcsolatos döntése. Ha a döntés bikás jellegű lesz, vagyis emelkedik az árfolyam, akkor az optimizmust kelthet a piacon. A Bitcoin valószínűleg elindul majd a magasabb ellenállás felé és megcélozza a 20 800 dollárt. Az érme ezután – nagy valószínűséggel – a következő rövid távú célt a 21 000 dolláros értéknél fogja kitűzni.

Ugyanakkor a Bitcoin trendje csökkenőre is fordulhat, ha a Fed álláspontja az esésnek kedvez. Ebben az esetben az árfolyam valószínűleg 19 000 dollárig zuhan majd, és ezen az árakon folytatja a konszolidációt, mielőtt bármilyen pozitív esemény elősegítené a bikapiac kialakulását.

bitcoin diagram

forrás: TradingView

A Bitcoin relatív erősség indexe (RSI) jelenleg 47-en áll, ami egy semleges zónát mutat a túlvásárolt és a túlértékesített szintek között. Ezeken a szinteken vizsgálva azonban továbbra is bizonytalan, hogy merre fog haladni a Bitcoin, mivel a kereskedők továbbra is csak a Fed kamatlábakkal kapcsolatos döntéséről szóló híreket várják.

Egy másik mutatót, a trendkövető indikátort is érdemes figyelembe venni. A mozgóátlag konvergencia-divergencia (MACD) vonal ugyanis a jelzővonal alatt mozog, ami azt jelzi, hogy az áramlás éppen medvés tendenciában jár. Ennek a vonalnak a mozgása azt mutatja meg, hogy az árfolyam rövidtávon lefelé tarthat, ha időközben a hangulat nem változik, pontosabban nem fordul meg.

A Fed döntése a kamatlábakról változást hozhat a piacokon

A pénzügyi piacok most tűkön ülve várják a Federal Reserve kamatlábakkal kapcsolatos döntését. A Fed várhatóan 75 bázisponttal emeli a kamatlábakat, ami a teljes piacon mélyrepülést okozhat.

A kamatemelés mellett a befektetők abban is bíznak, hogy a Fed információkat oszt meg jövőbeli politikai terveiről. Döntés születhet például arról, hogy a kamatdöntés lassul-e vagy teljesen leáll, ami viszont fellendülést indíthat el a piacon. Ha a Fed lazít a feltételezett, zuhanást eredményező álláspontján, a Bitcoin valószínűleg felfelé fog elmozdulni.

IMPT, amelynek vásárlását érdemes most megfontolni

Mivel a piac továbbra is bizonytalan a Fed által meghozandó döntéssel kapcsolatban, a kereskedőknek ez kiváló időszak a vásárlásra. Az elővásárlási lehetőségek most különösen kedvező feltételekkel elérhetők, így a kereskedőknek érdemes például a jelenleg egyik legjobban teljesítő elővásárlásba fektetni.

Igazán figyelemre méltó, és talán az újak közül a legígéretesebb az IMPT.io projekt, amely a karbonkreditek forradalmasítójaként vált ismertté. Ez a Ethereum blokkláncon futó szolgáltatás, amely arra összpontosít, hogy segítsen a magánszemélyeknek és a vállalatoknak csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátásukat. Az IMPT célja, hogy forradalmasítsa a karbonkreditek piacát. Az ökoszisztéma lehetővé teszi, hogy a szén-dioxid krediteket egyszerűen és átláthatóan adják-vegyék, non-fungible (nem helyettesíthető) tokenek formájában.

impt főoldal

Az IMPT.io natív tokenje IMPT, amely az előértékesítése során már több mint 11,93 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől.

Az IMPT rendszerében a felhasználók egyszerűen, a mindennapi vásárlásaikkal szerezhetnek szén-dioxid krediteket, ezt pedig az IMPT több mint 10 ezer vezető márkával, köztük például az Apple-lel vagy a Microsofttal kötött partnerségen keresztül teszi lehetővé.

Ezek a vállalatok az értékesítési árrésük egy bizonyos százalékát fontos projektekre fordítják, például környezetvédelmi beruházásokra, újításokra és különböző egyéb projektekre. Amikor a felhasználók valamit vásárolnak, akkor az árrésnek megfelelő összeget a kriptotárcájukba kapják meg, méghozzá IMPT tokenek formájában. A felhasználók az IMPT tokeneket aztán a beépített piactéren keresztül karbon kreditekre válthatják. A karbon krediteket a rendszer NFT-ként jeleníti meg, ami segít kiküszöbölni a jelenlegi piacon tapasztalható visszaéléseket és csalásokat.

IMPT vásárlása

Karbonkredit értékesítés

Ezzel az eljárással biztonságosabb és átláthatóbb rendszer alakulhat ki a karbonkreditek piacán. Az IMPT így a szén-dioxid-kompenzálás első számú platformja lehet a jövőben, egy olyan iparág fontos képviselője, amely várhatóan jelentősen növekedni fog az előttünk álló években.

Az IMPT egy alaposan doxolt, vagyis az interneten fellelhető adatok alapján átvilágított, sokéves tapasztalattal rendelkező, iparági vezetőkből álló csapattal dolgozik. Az átláthatóságnak ezt a szintjét érdemes kiemelni, mert ez jó előjel a projekt növekedése és hosszú távú fennmaradása szempontjából.

A projekt előértékesítésének első szakasza már lezárult. Összesen 600 millió IMPT tokent értékesítettek ezalatt, darabját mindössze 0,018 dollárért. A teljes bevétel így is majdnem elérte a 12 millió dollárt. Hamarosan indul a második szakasz, ahol már kicsit magasabb áron lehet megvenni a tokent, de még mindig rendkívül kedvező áron ahhoz, hogy később hasznot termeljen a befektetőknek.

Az IMPT az év egyik leginkább felkapott kriptovalutája lett, ezért is érdemes vásárolni belőle. Ha te is szeretnél IMPT tokent vásárolni, akkor nézd meg az IMPT.io weboldalát, ahol minden szükséges információt megtalálsz.

IMPT vásárlása