Hogyan szerezz passzív jövedelmet Bitcoinnal? A válasz: DeFi

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Mindenki nagy álma: pénzt keresni erőfeszítés nélkül. Vagy még jobb… kriptovalutával tenni ezt. Az álom most valóra válhat, a DeFi-vel mindez lehetséges.

Andreas Antonopoulos, tech vállalkozó, szerző és Bitcoin-támogató feltárta a passzív jövedelemszerzés legjobb módját a Bitcoin segítségével. De természetesen ennek van kockázata is.

A legjobb módszer erre – mondta a hétvégén élőben közvetített Q&A broadcast során – a kriptovilág legfelkapottabb kifejezése: a DeFi („decentralizált pénzügy”).

A felkapott DeFi

A DeFi a tradicionális banki szolgáltatások forradalmasításán dolgozik azáltal, hogy új szolgáltatásokat hoz létre, melyek az Ethereum blokkláncon futnak, és egyúttal megszünteti a banki közvetítők szükségességét. Az elképzelés az, hogy mindenki – beleértve azokat is, akik általában nem férnek hozzá ilyen szolgáltatásokhoz – képes legyen kölcsönt felvenni, kölcsönt adni és megtakarítani.

Antonopoulos elmagyarázta, hogy a DeFi-n keresztül „befektethetjük tőkénket”. Egy DeFi platformot használhatunk arra, hogy az olyan Bitcoinunkat, amire nincs per pillanat szükségünk, kölcsön adjuk és kamatot szerezzünk vele. A MakerDAO a legjobb platform erre.

A MakerDAO a második legnagyobb DeFi-platform. Két tokene van: az MKR és a Dai. A Dai token egy stabilcoin, ami az USA dollárhoz van kötve és hitelnyújtáshoz használják.

Amikor hitelt vesznek fel a MakerDAO-n keresztül, Dai-t hoznak létre. Ezt a valutát adják kölcsön és ezt is fizetik vissza a felhasználók.

Megéri bevállalni a kockázatot?

“A passzív jövedelem az, amikor a tőkédet befekteted, és ez bizonyos kockázatot hordoz magában, viszont közben pénzt hoz a konyhára” – nyilatkozta Antonopoulos. „Egy másik lehetőség a DeFi-szerződés használata. Itt átválthatod Bitcoinjaidat Etherre vagy közvetlenül Dai-ra, és felteheted egy platformra, ahol a Dai-t kölcsönadhatod.”

De hozzátette, hogy a Bitcoin platformról az Ethereum platformra való áttérés kockázatokat hordoz: „A Bitcoin-alapú platformról Ethereum-alapú platformra kell átlépned, és a biztonságuk nem teljesen egyforma. Az Ethereumnak vannak előnyei és rugalmas, de ennek eredményeként kevesebbet áldoz a biztonságra.”

„Különféle új kockázatoknak teszed ki magad. Előfordulhat, hogy megemelkedik a gas ára, ami más problémákat idézhet elő. És mindezek miatt elveszítheted a befektetett tőkéd egy részét, vagy akár az egészét is.”– mondta.

“Szinte lehetetlen garantálni, hogy egy okosszerződésben ne legyenek hibák, és kérdéses, hogy ezek a hibák hogyan hatnak egymásra a mögöttes platform kockázataival együttesen. Úgyhogy ezzel elég nagy kockázatot vállalsz – sokkal nagyobb kockázatot, mintha egyszerűen csak tartanád a kriptóidat.” – nyilatkozta Antonopoulos. Viszont hozzátette, hogy ilyen DeFi platformok használatával neki sikerült pénzt keresni.

Antonopoulos úgy véli, hogy a kockázatok ellenére a DeFi használata valószínűleg a legjobb módja annak, hogy pénzt keressünk Bitcoin megtakarításainkkal, ha a korábban kipróbált és letesztelt módszerek már nem működnek:

“Kiveheted a Bitcoinodat, átválthatod, és ezen altcoint vásárolhatsz belőle, majd nézheted, ahogy 98%-ban összeomlanak, és elgondolkodhatsz azon, hogy miért nem működött az aznapi kereskedési stratégiád.” – nyilatkozta a régi módszerekkel kapcsolatban.

Ha elég Bitcoinod van ahhoz, hogy megkockáztathasd egy befektetés elvesztését, akkor a DeFi a legmegfelelőbb választás a számodra.

Ha nem, akkor valószínűleg az unalmas, ám viszonylag kevésbé kockázatos HODLing módszernél kell maradnod – és reménykedni abban, hogy a Bitcoin ára idén átlépi a 10 000 dolláros határt.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.