A Bitcoin egyik legfontosabb tulajdonsága: elkobozhatatlanság

A Redditen találtunk egy forgatókönyvet, ahol a fórumozó azzal érvvel, hogy sokan nem vesznek tudomást a Bitcoin és kriptográfiai alapokon funkcionáló digitális eszközök egyik legfontosabb tulajdonságáról, ami az elkobozhatatlanság. Lássuk érvelését:

“Ha depresszióba > pénzügyi válságba > globális fiatpénz összeomlásba kerülünk, akkor a kormányoknak nem lesz más választásuk, mint hogy valami szűkös eszközzel fedezzék, ha nem akarják katasztrofális bizalomvesztésnek kitenni valutáikat. Nem lesz választásuk. Néhány okosabb kormány, mint az őrült vásárolta fel az aranyat az elmúlt évtizedben, mivel hasonlóra számítanak, de a többség nem így tett.

Ebben a globális ámokfutásban, hogy a valutáikat arannyal fedezzék újra, a legtöbb ország a lakosság privát arany megtakarításainak elkobzását fogja bevezetni, ami addigra a szabadpiacokon elérhetetlen lesz. Néhány úgy tesz, ahogy az Egyesült Államok tett, mikor elkobozta az állampolgárok aranyát 1933 április 5-én, néhány igazságtalan jogi rendszere segítségével, megint mások kényszerített lefoglalásokkal.

A kormányok bírságokat és börtönbüntetést fognak kiróni mindazokra, aki nem szolgáltatja be az aranyát az értéktelen papírpénzért, mellette pedig államosítják az aranybányákat a nemzet állítólagos megsegítése érdekében.

A kormányok ezután elkezdik egymást segíteni más országokban őrzött aranykészletek lefoglalásában, például Szingapúr besúgja azokat az amerikai állampolgárokat, akik az aranyukat a Brinks Singapore trezorokban őrzik és azt visszaszállítják az Egyesült államokba, stb.

Bárki, aki jelentősebb befektetési aranyat tárol magántrezorokban, amit éveken át tartó befektetési nyomán rakott félre, nem fog mással rendelkezni a végén, mint egy köteg értékét vesztő papírpénzzel.

Ugyanakkor a káosz és dráma közepette egy dolog fölött elsiklik a figyelmünk. Egy dolog, amit ha megfelelő körülmények között tárolnak, elkobozhatatlan. Az egyetlen dolog, amit ha muszáj, akkor az agyadban is elrejthetsz. Az egyetlen dolog, amit nem lehet lefoglalni vagy repatriálni.

Digitális arany.

Rendelet vagy kényszerítő erő nélkül, egyetlen kormány szimbóluma nélkül lesz az egyetlen igazán becsületes pénz a világon, a szabad emberek de facto pénzévé válik.”

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük