Bitcoin határidős kereskedését indít a TP ICAP, a világ egyik legnagyobb brókercége

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A TP ICAP, a világ egyik vezető brókercége, elindította a bitcoin határidős ügyletek kereskedési szolgáltatását, amely a bitcoin derivatívák eladói és vevői számára teremt egy új platformot. A szolgáltatás elindítása egy újabb válasz az intézményi befektetők részéről érkező megnövekedett digitális eszköz keresletre.

A Bloombergen megjelent cikk szerint a brókercég a termékportfólióját bitcoin határidős termékekkel kívánja bővíteni, és új kereskedési osztályokat nyitna az USA-ban és Ázsiában.

A TP ICAP a CME Bitcoin Futures tőzsdén kíván matching szolgáltatást nyújtani a vevőknek és az eladóknak. A szolgáltatást Simon Foster és Duncan Trenholme igazgatók fogják felügyelni Londonból.

A TP ICAP más digitális kriptovaluták bevezetésének a lehetőségeit is vizsgálja, köztük a tokenizált értékpapírokat is, amikkel bővíteni tudná a termékportfóliójukat is. Amíg a brókercég a szabályozott, tőzsdei kereskedésen alapuló Bitcoin határidős ügyletekre fókuszálna, addig londoni központtal egy új üzleti terület épülhetne fel a jövőben, amely közvetítőként működhetne a kriptoeszközök kereskedésében.

Minden intézmény egy tanulási pályán fut végig. Sokan azt térképezik fel, hogyan lehetne a tokenekkel legálisan kereskedni és azokat tárolni, és én azt gondolom, hogy nagyon sok új termék fog megjelenni a piacon egy-két éven belül.” – mondta a Bloombergnek Trendholme.

„Mi nagyon közel akarunk lenni, hogy láthassuk, mit történik ezzel a születendő eszköztípussal. Hiszünk benne, hogy megéri még most a növekedési szakasz kezdetén ebbe befektetni. A TP ICAP azzal is számol, hogy ez az új forradalmi technológia nagy hatással lehet a hagyományos tőkepiaci eszközökre, amelyekkel mi ma foglalkozunk.” – egészítette ki Foster.

Elindulnak a kereskedők a Bitcoin irányába?

Tradicionálisan az olyan brókercégeknek mint a TP ICAP, az elsődleges üzleti területe a bankok közötti kereskedések lebonyolítása. Azonban ez az üzleti modell fokozatosan erodálódott a globális pénzügyi válságot követő regulációk miatt, és az elektronikusan kereskedés irányába tolódott.

Ennek eredményeképpen a brókercégek eredménye is sokat romlott. A TP ICAP például elvesztette piaci értékének 36 százalékát tavaly, és azóta is csak keveset tudott javulni. A vállalat legnagyobb versenytársának a BGC Partners cégnek a részvényei közel 5 éves mélyponton vannak, és a vállalat küzd a csökkenő árbevétellel.

Az elmúlt két évben egy nagy robbanásnak lehettünk a tanúi a Bitcoin OTC brókerpiacon, és nagyon sok kereskedő versenyez azért, hogy a családi cégek, hedge fundok és nagy intézményi befeketetők Bitcoin kereskedéseivel foglalkozhasson.

Azzal, hogy a TP ICAP most Bitcoin szolgáltatásokat is kínál, egyre több nagy pénzügyi szolgáltató megjelenését, különösen a brókercégek közü,l lehet várni a piacon, akik a TP ICAP nyomdokaiba lépnek majd.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.