Így lehet bitcoin-játékokkal sok satoshit keresni

Ma már több tucatnyi olyan bitcoin-játék van, amelyek a játékosokat BTC-vel, vagy egyre inkább a Lightning Bitcoinon keresztül satoshikkal jutalmazzák. Ha gyors meggazdagodásra nem  is lehet számítani, összeköthetjük a kellemest a hasznossal. Hogyan működnek, mit kell tudni róluk?

Nagy fába vágta a fejszéjét a Bitcoinmanual nevű oldal, sorban teszteli az online bitcoin-játékokat. Vagyis amelyekkel bitcoint lehet keresni, vagy satoshit a Lightning Bitcoin rendszerben (ami végső soron ugyanaz). Emellett összefoglalja a tapasztalatait is.

Satoshiban fizetnek az új bitcoin-játékok

A digitális játékok az okostelefonokkal még népszerűbbé váltak. A játékosok egyre több pénzt és időt fordítanak a játékon belüli látványelemekre, tárgyakra, mikrotranzakciókra, bónuszcsomagokra és egyebekre. Az online élet térhódításával a játékból való jövedelemszerzés lehetősége is megnőtt. Például élő streameléssel, videókban való reklámelhelyezésekkel, díjat fizető e-játék versenyekkel. Vagy egyszerű, alkalmilag is játszható mobiljátékokkal, amelyekkel némi pénzt lehet keresni.

A Lightning Network fejlesztések fejlődésével a mobiljáték-alkalmazások könnyű belépést kínálhatnak az újonnan érkezőknek, akik satoshikat kereshetnek így.

Miért fizetnek neked a játékért bitcoinban?

A bitcoinos játékalkalmazások nem (feltétlenül) szednek pénzt a felhasználóiktól, és nem az adataikra pályáznak. Hanem megfordítják a forgatókönyvet, és a felhasználókat jutalmazzák, a magánélet szentségének megőrzése mellett.

Három bitcoin-játék. Forrás: Playstudios.com
Három bitcoin-játék. Forrás: Playstudios.com

De hogyan is lehetséges, hogy bitcoint adnak a felhasználóknak, amikkor a hagyományos mobiljátékokért többnyire fizetni kell? Vagy a Facebook és a Google segítésével történő bejelentkezésen keresztül adjuk meg az adatainkat nekik? A HODL (tartsd a kriptódat) elv miatt sokaknak úgy tűnhet, hogy ezek a cégek hibát követnek el, ha ingyen satoshikat osztanak.

De a cél az, hogy a bitcoin minél több kézbe kerüljön, ha el akarjuk érni a hiperbitcoinizáció megvalósulását, hogy a bitcoin globális csereeszközzé váljon.

Miből fizethetnek neked bitcoinban a játékokban?

A bitcoin-játékokkal foglalkozó cégek bevételeinek nagy része azonban olyan forrásokból származik, mint a játékon belüli hirdetések, ajánló linkek (affiliate, referral), kriptovaluta-bányászat, játékon belüli mikrotranzakciók és más márkákkal való partnerségek. Ez segíti őket abban, hogy mindeközben fenn is maradjanak.

Rengeteg együttműködés zajlik, így mindenkinek érdeke, hogy támogassa azokat a vállalatokat, amelyek szeretnék használni Bitcoin-hálózatot egy olyan virágzó iparágban, mint a játékipar teszik hozzá.

Biztonsági kockázatok és mellékhatások

Valószínű, hogy a játékalkalmazások letöltéséhez és használatához szükséged lesz valamilyen bejelentkezési információra, mivel ezek általában a Google Play vagy az Apple Store mobilszoftver-áruházakban találhatók. Hacsak nem vagy programozó, aki tudja, hogyan kell használni a Githubot, és telepíteni a játék összes fájlját egy általad épített okostelefonra, továbbra is egy harmadik fél szolgáltatásaira kell hagyatkozz. (Elvileg lehetnének bitcoin-játékok például a Google-tól független F-Droid programkönyvtárban is, de nem találtunk ilyet – a szerk.)

Előfordulhat, hogy a játékalkalmazás esetleg nem fizeti ki a satoshikat, mivel a pénztárca kulcsai nem az Ön tulajdonában vannak. Nem valószínű, hogy ez megtörténik, mivel a jó szándékú játékcégek szeretnének az üzletágban maradni, de sosem lehet tudni.

Megtörténhet, hogy a játékokat feltörik, és az új frissítések kárt okoznak vagy zsarolóprogramot telepítenek a telefonodra. De ez bármelyik szoftverrel előfordulhat. A a Bitcoin népszerűségének növekedésével nagyobb valószínűséggel válhat támadások célpontjává – véli a Bitcoinmanual.

Négy bitcoin-játék. Forrás: thndr.games
Négy bitcoin-játék. Forrás: thndr.games

Nem lehet gyorsan meggazdagodni a bitcoin-játékokkal

Azt javasolják, hogy végezzünk saját kutatást a játékgyártó cégről, és ellenőrizzük mások értékeléseit, hogy lássuk, “legitimek” (tisztességesek) vagy sem. A weboldal összeállított egy listát, de megjegyzik, hogy semelyik játék biztonságát nem képesek garantálni.

Valamint időbe telik, amíg érzékelhető mennyiségű satoshit tudunk szerezni. Vagy ahogy szakértőnk összefoglalta:

Satoshi-esőre itt se számítson senki, de vannak a listán jó kis unaloműző játékok.

A lista itt látható

Candy Crush, Pacman, sakk

A játékok némelyike a listán mobilos, mások PC-s játékok, és lehetnek ingyenesek, de fizetősek is. Az is előfordulhat, hogy néhányuk már nem működik, vagy kezdeti, béta (tesztelési) fázisban van. Azoknak a játékoknak a neve a listán, ahol részletesebb teszt és arról cikk készült, linket tartalmaz, amely a weboldal (angol nyelvű) leírásához vezet.

Van köztük sakk, Candy Crush- vagy Pacman-klón, szókirakós, Sudoku, kígyós, akció, lövöldözős és kártyajáték is.

Kapcsolódó cikkeink:

Ezzel az öt módszerrel juthatsz ingyen bitcoinhoz

Mit keres a Bitcoin Lightning Network a zsebemben?

Crypto faucet azaz hogyan juss némi ingyen pénzhez erőfeszítések nélkül

Tegnap kezdődött a hajsza az ingyen satoshik után!

Címlapkép forrása: Lightnite.io