Elérhető a bitcoin jel az Unicode karakter táblázatban

Mostantól már ugyanúgy használható a bitcoin jel, mint bármely más betű az Unicode karakter táblázat frissítése miatt. A több tízéves karakter szabvány kiegészült a bitcoin jel mellett 50 hangulatjellel és további 8500 karakterrel is.

Bitcoin jel az unicode táblázatban

Bitcoin jel az Unicode táblázatbanAz Unicode Konzorcium június 20-án frissítette az Unicode 10.0-ás verzióját, mely már tartalmazza a bitcoin függőlegesen kétszer áthúzott B jelét. Az Unicode szabványt azért hozták létre, hogy a különböző karakter táblázatok helyett egy egységes táblázat jöjjön létre, melyet minden platform, program és böngésző támogat.

A szabvány felügyeletét ellátó szerv, a Unicode Konzorcium a beadványt 1,5 évvel a beérkezése után hagyta jóvá. De a bitcoin jel felvétele a karakter táblázatba már évek óta húzódik. Először 2011-ben próbálták meg a lelkes bitcoin hívek felvetetni a bitcoin jelét a szabványba, azonban erre csak most került sor. Ken Shirriff beadványa a második volt a sorban, miután korábban egy holland bitcoin követő kérését már elutasította a döntéshozó szerv.

A bitcoin jel jóváhagyásán felül további 56 új emoji is megjelenik a táblázatban, emellett pedig további kevésbé használt nyelvek támogatását is elérhetővé teszik. Így a szendvics és a süni karakterek megjelenése mellett a Masaram Gondi, a Nüshu és a Soyombo nyelvek használói számára is kitárulhat a világ. A Nüshu nyelven például a kínai hölgyek írtak több verset a 20. század végén. A Soyombo nyelvet pedig a történelmi Buddha szövegekben használták.

Bitcoin a hétköznapokban

Egyre népszerűbb a bitcoin a hétköznapokbanSzépen lassan begyűrűződik a bitcoin a hétköznapjainkba. A Microsoft legújabb Exceljében már pénznemként választható például a BTC hasonlóan, mint a dollár vagy bármely más valuta.

A virtuális világban már számos helyen használják a bitcoint a mindennapi élet részeként. Azonban a bitcoin a valós világban is használható a hétköznapokban. Volt aki 18 hónapon keresztül utazgatott a világban miközben mindenhol csak is kizárólag bitcoinnal fizetett. Felix Weis ezalatt a másfél év alatt összesen 27 országban járt és 50 várost látogatott meg.

A kis hazánkban elérhető bitcoin elfogadóhelyeket már mi is összegyűjtöttük egy korábbi cikkünkben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük