Bitcoin kincsvadászat indult a Minecrafton

Ha minecraftozol, akkor most bitcoint tudsz keresni egy új moddal.

Egy új Minecraft mod, a SatoshiQuest-et, a Redditen jelentette be a kreátora. Állítása szerint minden játékos egyedi Bitcoin (BTC) tárcához linkelve van a globálisan egyedi Minecraft azonosítója (UUID).

A játék célja egyszerű: első belépéskor a játékos kap egy tárcát, ahova egy vagy több dollár értékű bitcoint tud elhelyezni. A bitcoinnal a játékosok életeket tudnak venni. A battle royale stílusú missziók során fel tudják fedezni a Minecraft világát és abban elrejtett bitcoin kincseket kereshetnek.

A fejlesztő jelentése szerint, ha valaki közel kerül a kincshez, akkor a játék publikussá teszi a játékos helyzetét. Ezzel a többi játékos is a helyszínre érhet és esélye lesz a kincset ellopni.

A SatoshiQuest fejlesztőjének állítása szerint minden tranzakciót a blokkláncon bonyolítanak le és miután a kincset megtalálták, a játék újraindul.

Nem az első ilyen in-game bitcoin nyereményt kínáló játék, ami az évek során kijött. A múlt évben például olyan lövöldözős játék fejlesztése indult, ami bitcoinnal jutalmaz, ha lepuffantod az ellenfél játékost.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük