A kínai bányászok már készülnek a következő évi bitcoin felezésre

A kínai bányászok továbbra is optimistán szemlélik Bitcoin hosszú távú kilátásait még annak ellenére is, hogy a kriptotél nem kímélte őket sem.

2020 májusában újfent feleződni fog a bitcoin blokkjutalom 12.5 BTC-ről 6.25 BTC-re. A feleződés látótávolságba kerülésével a kínai bányászok egy kisebb csoportja a trenddel szembemenve elkezdte újra hálózatra kapcsolni ASIC bányászait miután 2018 végén tömegesen hagytak fel a BTC bányászattal a rekordalacsony árak következtében.

Ahogy az árfolyam chartokon, úgy a bányászat területén is akkumulációs fázisba kezd fordulni a trend aminek egy szemléltető jele, hogy a kínai bányászok elkezdték az ASIC chipeket felhalmozni.

A következő évi bitcoin felezés során a BTC hálózat emissziója (inflációja) 50 százalékkal fog csökkenni, ahogy az az érme deflációs tokengazdaságában le van kódolva.

A blokkjutalom feleződés 2016-ban, mikor a blokkjutalom 25-ről 12.5-re csökkent vezetett el a 2017 év végén kicsúcsosodó raliban és sokan a közösség tagjai közül azt remélik, a következő évi felezés fogja elhozni a bikák újabb hordáját.

A 8btc cikke szerint Xu Feng, egy Anhui tartományi veterán bitcoin bányász azt nyilatkozta, hogy a Bitcoin kilátásai “nagyon csábítóak” és minél előbb újra neki szeretne látni a bányászatnak.

A cikkben a következőt is hozzátette:

A becslések szerint egymillió egységnyi száraz évszakban lekapcsolt hardver fog Szecsuánban az esős évszak alatt újra munkába állni.

A száraz évszak a kínai szlengben egyenlő a medvés piacokkal, az esős évszak pedig a bikás piac, ami a bányászok szerint 2019-ben indul be. Feng egyben Szecsuán régióra is utal, ami a kínai bányászok mennyországa a viszonylag olcsó elektromos áramának köszönhetően (Szecsuán energiatermelésének 90%-át a hegyvidéki vízerőművek adják).

Feng hozzátette, a csapata már elkezdte beszerezni a bányászfelszereléseket és kiépíteni a szükséges infrastruktúrát, hogy biztos legyen benne, a farmjai hatékonyan fognak működni a vihar előtt.

Li Ping, egy másik kis volumenű bányász, akinek két 5000 Antminers s9-es bányászfarmja van, a következőt nyilatkozta:

Szecsuán nagy számú bányász otthona. Olcsó áramnak és víznek örülhetnek és ez a jó piacoknak is kedvez. “Olajban” [BTC] gazdagok voltak az esős évszak idején. Nem igazán törődnek az amortizációval és szállítással.

A múlt év végi vérfürdő során még arról kellett beszámolnunk, hogy a kínai bányászok kilóra árulják a hardvereiket. Vajon tényleg eljött a trendforduló ideje?