Technikai elemzés BTC/USD: meglesz az ATH a felezés előtt?

A legértékesebb kriptovaluta sikeresen elrugaszkodott a támaszzóna legmagasabb pontjától, de vajon mire lehet elég? Kitart-e a trend és fokozatos vagy esetleg rohamos erősödés várható a május körüli felezésig? A cikkben alaposabban szemügyre vesszük a most már huzamosabb ideje stabilan 7 000 dollár felett tartózkodó Bitcoin lehetséges forgatókönyvét az elkövetkezendő időszakra.

Technikai elemzés BTC/USD

  • Az elmúlt napok történéseinek értékelése

A mellékelt ábrán tisztán látható, hogy a 6 500 dolláros támaszérték már másodszor bizonyult stabilnak. A bikák ugyanis ezen pontnál megálljt parancsoltak a medvéknek és kecsegtető 20%-kal megnövelve az előző értéket egészen 7 600 dollárig szakadtak át a gátak. Ez a pont viszont komolyabb ellenállást képez és pont ezért következett az árkorrekció. Jelenleg a Bitcoin egy szépen berajzolható csatornában mozog. Ezen csatorna támogatási zónája 7137 dollár köré húzható be, ellenállási pontja pedig az előbb említett 7 600 dollárnál határozható meg.

Az elmúlt időszak áralakulása szerintem direkt jelzés arra, hogy a Bitcoin nem csökkenhet 7000 dollár alá, ami pszichológiai határt jelölt. 2020 májusában jön a felezés. Ez az esemény nyomást gyakorol mind a befektetőkre, mind a kriptopiac tőkeértékére. Komolyabb propagálás várható a média részéről is, amely segíthet legyőzni a medvét és jelentős értéknövekedést elérni.

  • 2019 értékelése dióhéjban

Az idei év legjobban teljesítő eszközének bizony a Bitcoin bizonyult. Elvárásait jócskán felülmúlta ugyanis a 2018-as év utáni 85%-os korrekcióból gond nélkül talpra állva és átlépve a 10 000 dolláros pszichológiai határt, egészen 13 950 dollárig tornázva szép kis hasznot produkálhatott a befektetőknek. Ezen növekedést valamilyen szinten a Bakkt számlájára lehet írni. Bizonyossá vált a politikai támogatás valamint a média kulcsszerepe a blokklánc technológia és a kriptovaluták jövője szempontjából.

Az idei legmagasabb érték óta sajnos a Bitcoin 51,67%-ot gyengült. Továbbra is az a legfontosabb kérdés, hogy mekkora hatással lesz a felezés az áralakulására.

Számos külföldi pénzügyi analitikus nyilatkozik hasonlóan a jövő évről és titulálja a bika piac legújabb korszakának. Kiindulópontjuk mindig ugyanaz: a 2019-es év amolyan rehabilitáció volt az előző évi folyamatos gyengülés után. Ezt a tényt pontosan a BTC áralakulása támasztja alá, mivel a 3 500 dollárról 13 900 amolyan felkészülési stádium, esetleg próba is lehet a 2020-as felezés előtti bikarohamra. A kérdés mindig ugyanaz: “Mikor érjük el az új csúcsértéket (ATH) vagy átfogalmazva ez a felezés előtt lesz vagy csak után?” Erre sajnos senki nem tud épkézláb válaszolni, de a prognózisok egyértelműen arról szólnak, hogy a Bitcoint már soha nem látjuk 5 000 dollár alatt. Idén figyelemmel kísértük a litecoin felezést, amely bizony akár 350% növekedést is biztosíthatott a befektetőknek. Ebből kiindulva a külföldi kollégáim a Bitcoin esetében az erősödést legalább 14 000 dollárra jósolják. A mellékelt ábrán az elmúlt évek áralakulása látható a 4 évente ismétlődő felezések események direkt hatása a Bitcoin értékére.

Végszó

A karácsonyi ünnepek a piac alakulására is hatással vannak. Előttünk a 2020-as év, amely minden bizonnyal a Bitcoin éve lesz. A halving előtt még a csapból is BTC reklám fog folyni ez azonban nem csak a legértékesebb kriptovalutára lesz pozitív hatással.

Vajon hasonló forgatókönyv lesz a bitcoinnál mint az eddigi felezéseknél? A helyzet határozottan érdekes, mivel a Bitcoin több mint 87% -os idei növekedése ciklikusan követi az előző éveket (mindezt egy évvel a felezés előtt).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük