Kubából kampányol az amerikai elnöki székért a 73 éves fenegyerek

John McAfee, a Bitcoin milliomos, aki továbbra is az Egyesült Államok elnöki székére pályázik – habár adócsalás miatt menekül – Havannát, Kuba fővárosát választotta kampányközpontjává.

John McAfee azt nyilatkozta nemrég, hogy politikai üldözött.

McAfee a Twitteren jelentette be, hogy a Libertariánus Párt zászlaja alatt folytatja kampányát. McAfee hozzátette azt is, hogy arra kényszerült, hogy ironikusan kommunista Kubában legyen a székhelye, mert “politikailag üldözték” az Egyesült Államokban.

“A főhadiszállásom, mivel politikailag üldözött vagyok, most Havannában, Kubában található. Még mindig harcolok. Maradj velem, Amerika!”

McAfee szerint a kormány folyamatosan támadja a kriptovalutát és ezzel aláássa a pénzügyi szabadságot. Véleménye szerint az Egyesült Államok kormánya rabszolgává tette állampolgárait.

“Kormányunk mindannyiunkat rabszolgává tett, folyamatosan a propagandával vagyunk etetve. A pénzügyi szabadságunk kulcsa – a kriptovaluta – támadás alatt áll … Ébredj fel Amerika!”

Ez nem az első alkalom, hogy McAfee támadja az Egyesült Államok kormányát. Két héttel ezelőtt a szoftver mogul felháborodva arra figyelmeztette az amerikai kormányt, hogy hagyja őt békén, vagy “eltemeti őket”.

Akkor azt állította, hogy az Igazságügyi Minisztérium egy csalással kapcsolatos bűncselekménnyel vádolta meg. Arra figyelmeztetett, hogyha a szövetségi ügynökök továbbra is üldözik őt, akkor kiteregeti a kormány ügyeit, ami a kormányon belüli tömeges korrupciót leplezi le.

„Fájlokat gyűjtöttem össze a kormány korrupciójáról. Ha letartóztatnak vagy eltűnök, 31+ terrabájt bűncselekményeket tartalmazó adat kerül a sajtóhoz”.

Fenyegetései ellenére, McAfee sohasem tett semmit. Ha azonban igaz, hogy a szövetségi ügynökök utána nyomoznak, valószínűleg azért van, mert elismerte, hogy közel egy évtizede nem fizet adót.

Ahogy januárban a BitcoinBázison megírtuk, McAfee bevallotta a Twitteren, hogy már nyolc éve nem nyújtott be adóbevallást. Az indoklása pedig az volt, hogy szerinte “az adózás törvénytelen.” Sőt, McAfee szerint, hosszú pályafutása során több adót fizetett, mint amennyit kellett volna.

John McAfee egy kiberbiztonsági úttörő, aki a McAfee víruskereső programot hozta létre. Gazdagságának csúcsán McAfee nettó vagyona 100 millió dollárt tett ki. A 2008-as amerikai pénzügyi válságot követően azonban azt állította, hogy vagyonának nagy részét elvesztette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük