Egyre többen esküsznek a bitcoinra, mint infláció elleni eszközre

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója kifejezte elkötelezettségét a bitcoinnal és a stabilcoinokkal kapcsolatban. Napról napra nő azon hozzáértők száma, akik arra esküsznek, hogy az infláció elleni legjobb fedezeti eszköz a bitcoin. Sokan közülük azt is állítják, hogy a digitális valuta az aranynál is jobb fedezetet nyújt.

A Circle vezérigazgató úgy véli, nem érdemes félni a kitettségtől, mert ezek az eszközök nem csak ideiglenesen vannak jelen, hanem sokkal inkább azért jöttek létre, hogy jobb irányba változtassák meg a pénzügyi világot, és fedezetet nyújtsanak az inflációval szemben.

Allaire kifejtette, hogy sokan, akik a bitcoinba fektetnek, úgy vélik, hogy a kriptopénz “egy kockázati fedezeti eszköz”. Hozzátette, hogy a BTC “korrelálhat a pénzkínálat elérhetőségével, de ugyanúgy lehet korrelálatlan is”, megjegyezve, hogy “egyértelműen nem illik be mindenhova”.

Egyre többen választják a bitcoint az arany helyett

Tim Draper kockázati tőkebefektető korábban szintén kifejtette pozitív véleményét a bitcoinnal kapcsolatban. Úgy jellemezte, mint “nagyszerű fedezeti eszköz az infláció ellen”. Továbbá, a híres fedezeti alapkezelő, Paul Tudor Jones többször is elmondta, hogy ő személy szerint a bitcoint preferálja inflációs fedezeti eszközként az arannyal szemben.

A Blackrock vezérigazgatója, Larry Fink júliusban részletezte, hogy a bitcoin nem csak az inflációval szemben nyújt fedezetet, de bármelyik ország valutájának leértékelődésével és más súlyos problémáival szemben is. A Blackrock, a világ legnagyobb vagyonkezelője jelenleg az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyására vár egy spot bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) elindításához.

A Circle vezetője a stabilcoinokkal kapcsolatos kilátásairól is beszámolt. A Circle az amerikai dollár alapú stabilcoin, az USDC kibocsátója. Allaire kijelentette, hogy a dollár alapú stabilcoinok erős értékmegőrzők és az internet minden erejével rendelkező csereeszközök lehetnek. Szerinte a stabilcoinok hatalmas innovációt jelentenek: “Arra számítok, hogy az elkövetkező években robbanásszerű lesz a növekedése”.