Bitcoin opciókereskedést indít a Binance által felvásárolt FTX

A Binance által nemrégiben felvásárolt FTX határidős tőzsde bitcoin opció kereskedést indított.

Az új kereskedési eszköz vasárnap óta éles, bár néhány funkció, mint például a limitáras megbízás még nem aktív.

Az FTX bitcoin opciói készpénz elszámolásúak és dollárban fizet ki, és a határidőseihez hasonlóan margin kereskedés is elérhető.

Sam Bankman-Fried, a FTX alapítója és ügyvezetője tweetben jelentette, hogy két óra alatt a kereskedési volumen a bitcoin opcióson elérte az 1 millió dollárt és az első 12 órában mintegy 2000 megbízást adtak ki a kereskedők.

A FTX friss hús a piacon, 2019 májusban indult, de meglehetősen gyorsan nagy számú kereskedőbázisra tett szert. A bitcoin opció és határidős kereskedelem vezető platformjai a BitMEX, OKEx és Huobi, szóval nem kis fába vágta a fejszéjét a platform. Állítások szerint a Binance több tíz millió dollárt fizetett a tulajdonosoknak a tulajdonrészért és a tőzsde fejlesztéséért.

A mozgolódás a határidős piacokon egy nagyobb trendnek a jele mivel egyre több vállalat lát benne lukratív üzletágat. A bitcoin határidőseiről ismert CME Group szintén opciókereskedés indítását tervezi, méghozzá mától kezdődően. Az OKEx és Bakkt, egy másik nagyágyú, pedig már rendelkezik opciós befektetési termékkel, ahogy a Deribit és LedgerX tőzsdék is.