Rekord szinten a Bitcoin opciós kereskedés – ezt csinálják most a profi kereskedők

A Bitcoin opciók nyitott pozícióinak értéke minden idők új csúcsára ért. Az opciós kereskedés trendje pedig betekintést enged a professzionális kereskedők világába.

Csúcson a Bitcoin opciós kereskedés

A bitcoin opciók iránti érdeklődés rekord szintre emelkedtek. A kereskedők arra számítanak, hogy a Bitcoin új csúcsra emelkedik.

A CoinGlass adatai szerint a Bitcoin származtatott termékek értéke új történelmi csúcsot ért el, 37,66 milliárd dollárral. A nyitott pozíció a fennálló Bitcoin határidős vagy opciós szerződések teljes dollárösszegét jelenti.

Az opciós kereskedők új árfolyam rekordra számítanak. A Bloomberg legutóbbi jelentése szerint a 75 000 dolláros kötési árfolyamú opcióknak sikerült felhalmozniuk több nyitott pozíciót. A kereskedők ráadásul komoly emelkedésre számítanak most.

Az óriási 100 000 dolláros kötési árat kínáló opciók is már előkelő helyet foglalnak el a listán az érdeklődést tekintve. Ez erős bikapiaci hangulatot jelez a Bitcoin kereskedők körében. A világ legnagyobb kriptovalutájával jelenleg 71 ezer dolláron kereskedik, ez pedig már alig marad el az év eleji 71 756 dolláros csúcshoz képest.

Tényleg elérheti a Bitcoin a 100 ezer dollárt?

Mike Novogratz többször is megjósolta, hogy a legnagyobb kriptovaluta potenciálisan meghaladhatja a 100 000 dolláros árszintet. A bikáknak azonban a közeljövőben ehhez ki kell törniük a 73 000 dolláros szint fölé, hogy ez megtörténhessen.

Az intézményi befektetők pedig csak most kezdik a munkát. A Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok 18. egymást követő napon jegyeztek fel tőke beáramlást. Csütörtökön ezek a termékek 215 millió dollárnyi friss pénzt kaptak. Annak ellenére, hogy a BlackRock IBIT-je “csak” az elmúlt héten 800 millió dollár értékű beáramlást könyvelhetett el, az ETF kiemelkedő elemzője, Nate Geraci úgy véli, hogy az intézményi befektetők csak most kezdtek el ráérezni a Bitcoin befektetésekre:

“Itt most nem az árfolyam a lényeg. Úgy gondolom, hogy a tanácsadók és a befektetők még csak most kezdenek megjelenni a Bitcoin ETF-ek piacán” – mondta Geraci az X közösségi hálózaton.