Bitcoin témájú manga indul Japánban

A monacoin (MONA) volt az első kriptó témájú manga Japánban, ám most úgy látszik eljött az idő egy képregényre a bitcoin (BTC) főszereplésével is.

A Genesis Code című sorozatot a Young Animal manga magazinban jelentették meg először és a képregény iparban elismert tokiói Hakusensha kiadó adja ki.

Az április 28-án megjelent első szám borítóképén a sorozat főhőse látható egy bitcoin érmével a kezében. A kiadó a képregény mellé egy rövid promóciós videót is kiadott:

Egy a sorozatnak szentelt honlapról kiderül, hogy a Genesis Code 2009-ben játszódik, nem sokkal a Bitcoin létrejötte után. Phantom Wolf, egy hacker zseni kitalált történetét meséli el, akinek megölték az apját miközben egy versenyen vett részt egy túsz kiszabadítása érdekében. A verseny fődíja egymillió BTC.

A Phantom Wolf kénytelen használni hacker tudását és meggyőzőképességét egy olyan rejtélyes eset feltörésére, amely a bitcoin “geneziséhez” kapcsolódik, és ha kudarcot vall, akkor annak “halálos” következménye lesz.

A mellékszereplői az alkotásnak egy karizmatikus vlogger nő, egy rejtélyes okostelefon alkalmazás és Phantom Wolf két munkatársa, akik szintén segítenek a rejtvények feltörésében.

Apropó, képregények. Ha friss vagy régi Marvel, DC, Image, manga stb. képregényeket szeretnétek letölteni, akkor itt meg tudjátok tenni: https://getcomics.info/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük