Elon Musk, a világ leggazdagabb embere Bitcoinban kapná fizetését

Elon Musk, aki nem csak a világ leggazdagabb, hanem az egyik leghíresebb embere címet is magának tudhatja nemrégiben azt nyilatkozta, nem utasítaná el, ha Bitcoinban kapná fizetését.  

A jól ismert Elon Musk, aki folyamatosan hihetetlen vállalkozói teljesítményeket mutat, nemrégiben elnyerte a világ leggazdagabb embere címet. Nemsokkal ezután, Benz Mezrich, aki a Véletlenül milliárdos című könyvével vált híressé, Twitteren arról posztolt, hogy „nem utasítaná el, ha Bitcoinban kapná fizetését.” Elon Musk erre rögtön felkapta a fejét, és egyetértve kommentálta az író bejegyzését.

Nagy leleplezés vagy újabb trollkodás?

Musk nemrégiben arra a kérdésre, hogy rendelkezik-e egyáltalán Dogecoin-nal azt nyilatkozta, hogy „nem, de talán majd egyszer.” Állítása talán meglepő lehet a nagyközönség számára, mivel egykoron Musk a „Dogecoin korábbi vezérigazgatójának” nevezte magát, és rendkívül sok tweetje szólt a Dogecoinról. Pánikra azonban semmi ok. Musk őrültnek tűnő kijelentései már-már egyáltalán nem újdonság a média körében. Ebből, valamint a Dogecoin iránt mutatott eddigi magas érdeklődéséből kifolyólag pedig kijelenthetjük, hogy a Tesla vezére valószínűleg igenis rendelkezik DOGE-val, és válasza csak egy újabb szarkasztikus trollkodás volt a közösségi oldalon.

A Tesla vezérigazgatója a közelmúltban rendkívül sokszor nyilatkozott a Bitcoinról. Karácsony előtt még egy mémet is megosztott követőivel az egyik kedvenc kriptójáról, mondván, ez az ő „biztonságos világa.” Amikor pedig a MicroStrategy vezérigazgatója, Michael Saylor Bitcoin hívőnek nevezte magát, és azt nyilatkozta, hogy több milliárd dollár értékű Bitcoint vásárol, Musk érdeklődve feltette a kérdést, hogy ez tényleg lehetséges-e. Saylor pedig, Musk kérdésére válaszul bejelentette, hogy több mint 13 milliárd dollár értékű Bitcoint vásárolt. Nem sokkal ezután, Saylor lépésében bízva, a Morgan Stanley amerikai multinacionális befektetési bank megvásárolta a MicroStrategy részvényeinek 10,9%-át.

A Bitcoin iránt érdeklődők listája pedig folyamatosan bővül. Bár az elmúlt évben a koronavírus világjárványnak köszönhetjük a Bitcoin sikereinek nagy részét, az idei évben valószínűleg az intézményi befektetők kriptók iránti magas érdeklődése fogja előre nyomni a Bitcoin árfolyamát. Míg a Fed eszeveszetten nyomtatja a pénzt, ezzel együtt pedig a dollárt rendkívül rossz pozícióba helyezi, a Bitcoin minden idők legnagyobb csúcsait dönti. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a Tesla és a SpaceX atyja, aki nem mellesleg a világ leggazdagabb embere, Bitcoinban kapná fizetését.