Bitcoinért cserébe hamis méregtablettákat árult egy Facebook csoport

Egy új jelentés szerint több Facebook csoport hamis méregtablettákat árult olyan közösségi média felhasználóknak, akik öngyilkosságot akartak elkövetni. A tablettákért cserébe bitcoint és más kriptovalutákat kértek.

A BBC több olyan Facebook csoportra bukkant, amelyek halálos mérget kínáltak azoknak, akik öngyilkosság elkövetését fontolgatták. A tablettákért bitcoinnal vagy más kriptovalutákkal lehetett fizetni. A csalók részletes utasításokat adtak a méregtabletták használatához. Számukra minden ember csak egy tranzakciót jelentett, írta a BBC riportere, Marco Silva, aki hetekkel ezelőtt szivárgott be a Facebook csoportba.

A csoport egyik csalója azt mondta Silva-nak, hogy:

“Régóta ezt csináljuk. Biztos lehet benne, hogy megkapja a terméket.”

A BBC nem nevezte meg az eladott anyagot, de azt állította, hogy több mint 60 Facebook oldalon tűnt fel ugyanaz a tabletta, és azok is öngyilkosság elkövetésére alkalmas eszközként reklámozták a szert. Az eladók természetesen tisztában voltak azzal, hogyha fiat pénzben kérik a termék ellenértékét, akkor könnyen lebuknak, így kizárólag kriptovalutában lehetett fizetni az áruért. 

Már nem divat a híd alatt történő drogértékesítés

A szakértők azt nyilatkozták a BBC-nek, hogy az illegális szerek árusítása is igazodik a mai trendekhez. A fizikai értékesítés helyett, inkább az internetre költözött át a drogkereskedelem.  Adam Winstock, kábítószer-szakértő azt mondta, hogy egyre több kábítószerfüggő vásárol a dark webről, hiszen így teljesen anonim módon vásárolhat. Amikor a BBC jelentette az esetet a Facebooknak, a közösségi média óriás azonnal eltávolította a csoportot, de nemsokkal később újabb tablettákat árusító oldalak jelentek meg.

Menet közben amúgy kiderült, hogy a halálos mérget tartalmazó tabletta nem is annyira halálos, ugyanis egyetlen vásárló sem vesztette életét a tabletta bevétele után.

Kapcsolódó cikkeink:

Kriptovaluták által szerezték be az anyagot a magyar drogdílerek

Eddig tartott a KFC alkalmazottból drogbáróvá vedlett brit ámokfutása

Pablo Escobar rokonai szerint a drogbáró ismerte Nakamoto kilétét

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük