Bitcoinnal fogadnál a legnagyobb esport bajnokságokra? A 1xBitnél lehetséges

Mi az a sport, ami nemcsak, hogy a világon majdnem fél milliárd ember érdeklődését tartja fenn, de még egy világjárvány sem tudta ledönteni népszerűségét? A válasz napjainkban egyre egyértelműbb: nem más, mint az esport. A profi esport bajnokságok pedig már a sportfogadás piacára is nagyon komolyan betörtek az utóbbi években. Ezt nem is mutatja más jobban, mint hogy a 1xBit oldalán, ahol már bitcoinnal és egyéb kriptovalutákkal is fizethetünk, külön szekció van kialakítva az esport fogadás számára.

Az esport piaca megállíthatatlan – a növekedést még a koronavírus sem tudta megállítani

Néhány évvel ezelőtt még bőven találkozhattunk olyanokkal, akik nem vették komolyan az esport bajnokságokat, ahol különböző videójátékokat profi szinten űző résztvevők csaptak össze szervezett keretek között. Mára azonban már sokkal szélesebb körben örvend tiszteletnek a sport. Jelenleg csaknem fél milliárd ember követi a különböző bajnokságok eseményeit. A nézettség mellett pedig a szponzorációs díjak és az elnyerhető pénzdíjak is kilőttek. (Míg például a League of Legends vb-n 2011-ben a fődíj $50 000 volt, addig tavaly ez már fél millió dollár fölé kúszott.)

Persze esportként sem lehet akármilyen játékot játszani, hiszen nem mindegyik alkalmas a versenyformátumra. Azonban a LoL, a CS:GO és Dota 2 például tökéletesen alkalmazható a különböző bajnokságok esetén. Ezek országos, regionális és globális szinten is megszervezésre kerülnek. Ilyen például a már korábban említett League of Legends Worlds világbajnokság, és a Koreában, illetve Európában megrendezésre kerülő az LCK és LEC regionális összecsapások.

Ezek az mérkőzések pedig nemcsak a már említett nézettség, szponzoráció és különösen a pénzdíjak miatt jelentős. A sportfogadás világában is egyre komolyabb piacot képviselnek az esport bajnokságok. A 1xBit oldalán is külön részleget kaptak az esportok, és mindennap számos mérkőzésre tudunk fogadni. Bár az esportok esetén a fogadási piacok száma jóval alacsonyabb, mint a tradicionális sportoknál, azért itt is tudunk fogadni a mérkőzés végső kimenetele mellett jópár másra is. Ilyen például a pontos eredmény, a megnyert térképek száma, vagy hogy ki rombol le tornyot, vagy győz le sárkányt egy adott térképen. Ezenfelül akár hendikepes fogadás is elérhető sok esetben.

Ha például a tegnap esti francia LPL-ben összecsapó Misfits Premier és Vitality.Bee meccsére szerettünk volna fogadni, akkor az alábbi képen láthatjuk, hogy pontosan milyen fogadási piacok voltak elérhetők. (Itt a sportfogadással ellentétben nincsenek korábbi eredmények alapján kialakított nyerési statisztikák. Azonban az oddsok meglehetősen jól mutatják az aktuális esélyeket.)

Bitcoinnal fogadnál a legnagyobb esport bajnokságokra? A 1xBitnél lehetséges
Nem csak a meccsek végeredményére tudunk fogadni a 1xBit oldalán.

Teljesen névtelen esport fogadás kriptopénzekkel kiegészítve

A 1xBit nem csak az esport fogadás lehetősége miatt lehet érdekes a kriptovaluta-kedvelők számára. Az oldal amellett, hogy kriptopénzes fizetési lehetőséget biztosít a felhasználóknak, még a teljes anonimitást is garantálja. A regisztráció az oldalon mindössze egy kattintást vesz igénybe, amely során egy bejelentkezési kódot és jelszót kapnak az új felhasználók. Ez azt jelenti, hogy tényleg semmilyen személyes adatunk megadása nem szükséges. Még az email címünket is csak arra az esetre kell megadni (opcionálisan), ha biztosítani akarjuk magunkat egy elveszített jelszó esetére. (Ha nem adunk meg semmilyen elérhetőséget, akkor az elfelejtett jelszó esetén már nehezebb lesz visszajutni fiókunkba.)

Az anonimitás a fizetési lehetőségekben is erősen megjelenik, hiszen többféle kriptovaluta közül választhatunk a számlánk feltöltéséhez (illetve a kifizetések esetén is). A bitcoin mellett opció még például az ether, a bitcoin gold, a litecoin, a ripple, a dash, a monero, a zcash és a dogecoin is, de a teljes lista még ennél is jóval hosszabb. A fizetés folyamata teljesen ismerős lesz azoknak, akik küldtek már ki legalább egyszer kriptopénzt a tárcájukról. Az oldal a kiválasztott fizetési mód után azonnal mutatja is a címet, ahova küldeni kell majd a megadott összeget.

Az új játékosoknak még mindenképpen fontos lehet, hogy üdvözlő bónuszt is ajánl a 1xBit oldala – ez elérhető akár esport fogadás, akár hagyományos fogadásokat szeretnénk megtenni. A bónusz négy részre oszlik szét az első négy befizetéshez kapcsolódóan. Összesen akár 7 BTC összegben tudjuk ezt elnyerni. Abban az esetben pedig, ha a BAZIS125 kódot használjátok a regisztráció során, akkor az első befizetés 100%-os befizetési bónusza egészen 125%-ig emelkedik majd.

Aki „klasszikusabb” sportokra vágyik

Ahogy láthattuk, az esport 2021-ben is óriási népszerűségnek örvend. Azonban biztosan vannak olyanok, akik azért az „igazi” sportokat követik inkább nyomon, és fogadni is inkább erre szeretnénk. A 1xBit természetesen nem csak az esportok iránti keresletet próbálja kielégíteni, hanem a sokak által jól megszokott klasszikus sportfelhozatallal is rendelkezik. A legnagyobb nemzetközi ligák mindegyike képviseli magát az oldalon az összes népszerű sportág esetében. Legyen szó labdarúgásról, kosárlabdáról, hokiról, teniszről vagy éppen kézilabdáról, a mérkőzések felhozatalával senkinek sem lesz problémája. (Aki a ma esti magyar-lengyel meccsre fogadna inkább, ahhoz is van többféle fogadási piac.)

Bitcoinnal fogadnál a legnagyobb esport bajnokságokra? A 1xBitnél lehetséges
Sportfogadásra is van lehetőség az esport mellett.

A fogadások esetén az élő fogadás lehetősége is elérhető, így a legtöbb meccs előtt nem kell rohannunk, hogy megtegyük a téteket. Bőven ráérünk a mérkőzés közben is elvégezni ezt. A fogadások után (legyen az élő vagy a mérkőzés előtti) ráadásul folyamatosan bónuszpontokat is gyűjthetünk. Ezeket 500 pontonként tudjuk majd beváltani 10 dolláros bónuszokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük