A Bitfinex az első komolyabb tőzsde, ami bevezette a Bitcoin Lightningot

Az ellentmondásos kriptovaluta és származékos tőzsde bejelentette, integrálta a Lightning hálózati bitcoin tranzakciókat.

A hírt konkrétan a Bitfinex technológiai vezetője, Paolo Ardoino szellőztette meg még december másodikán a Twitteren.

A lépéssel a Bitfinex lesz az első nagy kereskedési volument produkáló tőzsde, ahol elérhetővé válnak a második rétegű Bitcoin Lightning hálózati tranzakciók.

A Lightning legfontosabb tulajdonsága a befektetők és kereskedők számára, hogy szinte azonnali BTC elszámolást tesz lehetővé nagyon alacsony néhány szatosis utalási díjak mellett (a szatosi a Bitcoin legkisebb osztható egysége. 1 BTC = 100 000 000 szatosi).

“Amint elérhetővé válik a funkció, a kriptovaluta tranzakciók soha nem lesznek a régiek,” áll egy a Bitfinex blogon kiadott még korábbi közleményben.

A közlemény egy másik fejlesztést is beharangozott, de hogy az pontosan mi lesz, még nem derült ki. Azt tudni, hogy a kereskedelem helyett a kriptovaluták elköltésén lesz a hangsúly. Innen kiindulva talán egy Bitfinex bitcoinkártya vagy POS infrastruktúra bevezetéséről lehet szó. Itt is annyit közölt csak, hogy

“Mikor a funkció kikerül, a kriptók elköltésének módja örökre meg fog változni,” ígér a Bitfinex kissé Justin Sun stílusban.

Bitfinex Lightning

Gondoltuk teszünk is egy gyorstesztet és láss csodát, működik. Méghozzá úgy néz ki, hibátlanul. Küldeni a tippin.me Lightning-barát letétkezelő tárcáról küldtük, ahol véletlenül volt még 40 000 szatosink. Abból 20 000-ret küldtünk át a Bitfinex LNX számlára. A tranzakció pillanatok alatt átért, teljes költsége: 3 szatosi volt.

Egyelőre még nem teszteltük, hogy a kiutalás is működik-e ugyanilyen könnyedséggel, ugyanis direkt Lightning nem letétkezelő walletünk még nincs. Ha viszont tényleg elkezdi adni az összes tőzsde a Ligthningot, akkor előbb-utóbb szükségünk lesz egyre, vagy azon szoftver walletek és hidegtárcák is elkezdik támogatni, amelyek eddig még nem tették.

Aki már Lightninggal tötyörészik, az bátran támogathat minket 1-2 szatosival (‘stack the sats’) itt:

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.


Akinek pedig nagyot nőtt a szemében a továbbra is ellentmondásos és központosított Bitfinex (azaz, nagyobb összegeket nem érdemes rajta tartani), és kisebb tőkével merne rajta kereskedni, számukra itt egy közvetítői link regisztrációhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.