A Bitfinex az első komolyabb tőzsde, ami bevezette a Bitcoin Lightningot

Az ellentmondásos kriptovaluta és származékos tőzsde bejelentette, integrálta a Lightning hálózati bitcoin tranzakciókat.

A hírt konkrétan a Bitfinex technológiai vezetője, Paolo Ardoino szellőztette meg még december másodikán a Twitteren.

A lépéssel a Bitfinex lesz az első nagy kereskedési volument produkáló tőzsde, ahol elérhetővé válnak a második rétegű Bitcoin Lightning hálózati tranzakciók.

A Lightning legfontosabb tulajdonsága a befektetők és kereskedők számára, hogy szinte azonnali BTC elszámolást tesz lehetővé nagyon alacsony néhány szatosis utalási díjak mellett (a szatosi a Bitcoin legkisebb osztható egysége. 1 BTC = 100 000 000 szatosi).

“Amint elérhetővé válik a funkció, a kriptovaluta tranzakciók soha nem lesznek a régiek,” áll egy a Bitfinex blogon kiadott még korábbi közleményben.

A közlemény egy másik fejlesztést is beharangozott, de hogy az pontosan mi lesz, még nem derült ki. Azt tudni, hogy a kereskedelem helyett a kriptovaluták elköltésén lesz a hangsúly. Innen kiindulva talán egy Bitfinex bitcoinkártya vagy POS infrastruktúra bevezetéséről lehet szó. Itt is annyit közölt csak, hogy

“Mikor a funkció kikerül, a kriptók elköltésének módja örökre meg fog változni,” ígér a Bitfinex kissé Justin Sun stílusban.

Bitfinex Lightning

Gondoltuk teszünk is egy gyorstesztet és láss csodát, működik. Méghozzá úgy néz ki, hibátlanul. Küldeni a tippin.me Lightning-barát letétkezelő tárcáról küldtük, ahol véletlenül volt még 40 000 szatosink. Abból 20 000-ret küldtünk át a Bitfinex LNX számlára. A tranzakció pillanatok alatt átért, teljes költsége: 3 szatosi volt.

Egyelőre még nem teszteltük, hogy a kiutalás is működik-e ugyanilyen könnyedséggel, ugyanis direkt Lightning nem letétkezelő walletünk még nincs. Ha viszont tényleg elkezdi adni az összes tőzsde a Ligthningot, akkor előbb-utóbb szükségünk lesz egyre, vagy azon szoftver walletek és hidegtárcák is elkezdik támogatni, amelyek eddig még nem tették.

Aki már Lightninggal tötyörészik, az bátran támogathat minket 1-2 szatosival (‘stack the sats’) itt:


Akinek pedig nagyot nőtt a szemében a továbbra is ellentmondásos és központosított Bitfinex (azaz, nagyobb összegeket nem érdemes rajta tartani), és kisebb tőkével merne rajta kereskedni, számukra itt egy közvetítői link regisztrációhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük