A Bitmain tőzsdére mehet – már készítik elő IPO-t

A kriptopénz bányász hardver gyártó Bitmain tőzsdére viheti a céget egy részvénykibocsátás keretében.

Bitmain tőzsdére mehet

A Bloomberg cikke szerint a kínai Bitmain már megkezdte egy IPO (nem ICO!) előkészítését így előbb vagy utóbbi tőzsdére mehet Jihan Wu milliárdos cége. A cég igazgatója Wu fokozatosan növelte az utóbbi időben a média megjelenéseinek számát és minden interjúban igyekezett minél több információt megosztani a Bitmain tevékenységről.

A Bitmain a tavalyi év során 2,5 milliárd dollár bevételre tett szert a kriptopénz bányász hardver gyártásából és értékesítéséből. A bevételi szintek felkeltették a befektetők figyelmét is. A cég jelenleg az ASIC bányászgépek piacának 80%-át kontrollálja. Összehasonlításképpen: a Canaan Creative szintén az iparágban tevékenykedő hardvergyártó, aki a piac 15%-át fedi le több, mint 1 milliárd dolláros finanszírozásra számít a közelgő elsődleges részvény kibocsátásából, az IPO-ból.

Jihan Wu 12 milliárd dollárra becsülte a cég értékét a vállalat bevételei alapján. Egyes elemzők inkább 8,8 milliárd körüli értéket tulajdonítanak a cégnek, ami még így is figyelemre méltó összeg. A Bitmain tőzsdére menetele így mindenképpen mérföldkőnek számíthat majd a kriptopénz világban. A Bitmainről készítettünk egy alapos összefoglalót pár hónappal ezelőtt, érdemes elolvasni.