A Bitmex alapítója egyike a legfiatalabb brit milliárdosoknak

A Sunday Times cikke szerint Ben Delo, a Bitmex alapítója 34 évesen a legfiatalabb brit milliárdosok egyike.

A Bitmex alapítója az első milliárdos a kripto iparágból

A Sunday Times közölt le egy hosszabb cikket Ben Delo-ról a Bitmex egyik társalapítójáról, aki 34 évesen bekerült a brit elitkörbe.

Ben Delo a Bitmex alapítójaMár a főiskolai évkönyvben is úgy jellemezték Delo-t, mint aki a diákok közül legvalószínűbb, hogy milliomos lesz – vagy pedig aki börtönbe kerül. Miután számítás technológiát tanult a Worcester Főiskolán Oxfordban, 2005-ben kitűnően diplomázott. Mr Delo dolgozott az IBM-nek szoftver fejlesztőként majd pedig Hong Kongba költözött és állást vállalt a JP Morgan-nél.

2014-ben alapította meg Bitmex kriptopénz tőzsdét Ben Delo két további társával, Samuel Reed-el és Arthur Hayes-el együtt. Az indulás kemény munkával járt, elmondása szerint volt, hogy 18 órákat dolgozott egyhuzamban Delo. Mindezek mellett pedig az életkörülményei sem voltak túl pompásak. Mivel a cégnek ezidőtájt még nem volt szinte semmi tőkéje, ezért kiadták az üres hálószobáikat Airbnb-n keresztül. Emellett a feleségével rendszeresen a McDonald’s-ban ettek, hogy spóroljanak.

Mindez mára mára teljesen megváltozott, Mr Delo luxus körülmények között él és rendszeresen adakozik is. A Bitmex jelenleg ugyanis 3,6 milliárd dollár körüli összeget érhet a piacon.

A Bitmex szárnyalása

A Bitmex kriptotőzsde ugyanis gyorsan nagy népszerűségre tett szert, annak köszönhetően, hogy az átlagosnál magasabb tőkeáttételes kereskedésre adott lehetőséget. Pont emiatt a magas tőkeáttétel miatt pedig hamar a CoinMarketCap kereskedési volumen listájának elejére került, mely csak tovább fokozta népszerűségét.

Jelenleg egy nap alatt 2,5 milliár dollárd összértékű kriptopénz folyik át a Bitmex rendszerein keresztül, mellyel a legnagyobbnak számít a piacon a Coinex és a Binance előtt.

És nem Ben Delo az egyelten kriptopénz tőzsde alapító, aki belépett a milliárdosok klubjába. A BTCC – korábban BTC China alapítója Bobby Lee éppen a napokban adta el mindössze az egyik üzletágának felé 17 millió dollárért. A Binance alapítója, Changpeng Zhao is csak napról napra tovább bővíti a kereskedési platformját és esze ágában sincs eladni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük