A BitPanda Franciaországban szabályozott kriptotőzsdévé vált

Az osztrák BitPanda kriptovaluta tőzsde arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy 2020. december 18. óta Franciaországban is szabályozott kriptotőzsdeként működik. Múlt hét pénteken az AMF (Autorité des marchés financiers) vagyis a francia pénzpiaci hatóság bejegyezte a Bitpanda által nyújtott szolgáltatásokat.

A 2014-ben alapított BitPanda a digitális eszközök, köztük több mint 30 kriptovaluta kiskereskedelmi közvetítője. A vállalat azt állítja, hogy már 1,2 millió felhasználóval rendelkezik, és folyamatosan fejlődik. Néhány napja arról írtunk, hogy a cég Krakkóban kíván új központot nyitni, emellett más európai országban is terjeszkedni szeretne. Már meg is tette az első lépéseket azzal, hogy Franciaországban engedélyt kért szolgáltatásai értékesítésére.

“Franciaország a térben különleges helyet foglal el, a digitális eszközökre vonatkozó közös európai szabályozási keret fenntartására törekszik. Mivel a Bitpanda olyan szervezet, amely a francia felhasználók számára is kínál szolgáltatásokat – mint például digitális eszközök tárolását, vásárlását és eladását – így értelemszerűen meg kell felelni az AMF által előírt követelményeknek. A digitális eszközökkel rendelkező ICO-kra vonatkozó francia jogszabályok 2019-ben léptek hatályba a PACTE törvény értelmében, amelyet azért fogadtak el, hogy megvédjék a fogyasztókat és lehetőséget biztosítsanak az etikus entitások alapításához és növekedéséhez. A PACTE-törvény úttörő jogszabály volt az európai kriptotérben, lehetővé téve ezzel az ipar komoly szereplőinek elismerését, és mérföldkőnek számít az innováció és a pénzügyi technológia előmozdítása szempontjából is.”

Az új engedélyt éppen akkor kapta meg a BitPanda, amikor Párizs új szabályozásokat kíván bevezetni a digitális pénzek tranzakcióira. A francia hatóságok meg akarják akadályozni az anonim kriptoügyleteket, ezért betiltják az anonim kriptofiókokat.

Franciaország átalakítja a kriptotörvényt

Mint arról korábban mi is beszámoltunk a francia pénzügyminisztérium teljes ügyfélazonosítást követelne meg minden kriptós tranzakciótól. Mivel rendeletről van szó, így a vitának helye nincs, tehát nem szükséges a törvényhozás jóváhagyása sem az új szabály életbe léptetéséhez. Ilyen szigorú szabályok eddig csak a kriptovaluta és fiat pénzek közötti tranzakciók esetén voltak, ott is csak 1000 eurós összeg felett. Most viszont már összeghatártól és tranzakciótípustól függetlenül a kriptotőzsdéknek és más cégeknek minden ügyfelüket két lépcsős azonosításnak kell alávetniük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük