A Blockbid COO-ja szerint a bitcoin hype még csak most kezdődik

A Blockbid kriptopénz tőzsde COO-ja, David Sapper úgy gondolja, a bitcoin hype és a kriptopénzek körüli lelkesedés még csak most kezdődik.

Még csak most jön az igazi bitcoin hype

Bár sokan már temetik a bitcoint és a kriptopénzeket, David Sapper, a Blockbid kripto tőzsde operációs igazgatója optimistán látja a jövőt.

Valamilyen szinten a kriptopénz lufi mindenképpen kidurrant 2018 első felében, mert az árfolyamok kevesebb mint a felükre estek vissza. De David Sapper szerint az igazi lelkesedés a piacon még csak most jön majd.

Sapper az Expressnek adott interjújában így nyilatkozott:

“Az igazi bitcoin hype még előttünk van. Ma mindössze a népesség 1%-a ismeri a kriptopénzeket. Emellett folyton arról érkeznek a hírek, hogy a bankok és pénzügyi intézmények kísérleteznek a blokklánc technológiával vagy közvetlenül kriptopénzbe fektetnek. Úgy gondolom a következő 18-24 hónap során egyre nő majd a technológia elfogadottsága.”

A kripto tőzsde igazgatója szerint jelenleg a piacon még a legkisebb hír is jelentős árfolyam mozgató tényezővel bír. Emiatt pedig amennyiben olyan hírek érkeznek, jelentősen megnövekedhet ismét a bitcoin hype és lelkesedés a kriptopénzek iránt – mondja Sapper.

Gondoljuk csak arra sok támadásra, mely az elmúlt hónapokban érte a kriptopénz iparágat. A főbb közösségi portálok mind blokkolták a hirdetési lehetőségeket a szektor előtt. Emellett a szabályozók is egyre gyakrabban avatkoznak be az amúgy decentralizált piacba. A sorozatos hekker támadásokról pedig nem is beszélve. És bár az árfolyamok valóban visszaestek, még mindig többszörösei az évekkel korábban tapasztalt árfolyam szinteknek.

Széleskörű elfogadottság jöhet a következő két évben

A Blockbid COO-ja szerint a bitcoin hype még csak most jön majdSapper, mint kriptopénz szakértő úgy látja a kriptopénzek egy egyre növekvő eszköz csoport a piacon, ami ennek ellenére még gyerekcipőben jár. De végül be fog épülni a mindennapjainkba. Azonban mielőtt ez megvalósul, szükséges a megfelelő szabályozói környezet kialakulása.

A kriptopénz piac egy nagyon új iparág, a mögöttes blokklánc technológiát az élet számos területén alkalmazzák már. A technológia folyamatosan fejlődik és egyre nagyobb tőke áramlik a szektorba. Ezért a széleskörű elfogadottság a Blockbid COO-ja szerint biztosan megvalósul a jövőben.