Kizöldült a kripto piac a tegnapi SEC közlemény óta

Pozitívan hatott a tegnapi felügyeleti bejelentés az épp szenvedő kripto piac kereskedésére.

Kicsit magára talált a kripto piac a tegnapi bejelentés óta

A legtöbb kriptopénz árfolyama pozitívan reagált az amerikai értékpapír piaci felügyelet tegnapi esti bejelentésére. Ebben kifejtették, hogy a nagy, decentralizált kriptopénzeket nem tekinti értékpapírnak a SEC, ezért nem is szabályozza őket. A bitcoin és ethereum befektetők szemlátomást fellélegeztek a hírre.

A bitcoin és az ethereum árfolyama is erősödött az elmúlt órákban. A hírt követően az ethereum árfolyam 10%-ot ugrott, ami azóta már visszakorrigált. De a bitcoin árfolyama is 5%-ot emelkedett közvetlenül a hír megjelenése után.

Az elmúlt héten jelentős nyomás ereszkedett a kripto piac kereskedésére. A Coinrail koreai tőzsde feltörése és a nyomozás, mely szerint manipulálhatták korábban az árfolyamokat óriási eladási hullámot indított a piacon. Ehhez képest a SEC tegnapi megnyilvánulása igen pozitív hírnek számít, hiszen most egy régóta vitatott kérdésben foglalt egyértelműen állás a felügyelet egyik igazgatója egy kérdésre adott válaszában.

Bár az már szinte biztos, hogy a bitcoin és az ethereum szabályozására nem terjed ki a SEC hatásköre, a ripple esetében nem ennyire egyértelmű a helyzet. Nem is csoda, hogy a ripple árfolyama inkább esett a hírre reagálva.