A Blockchain tárcaszolgáltató dollár stabilcoin hiteleket kínál felhasználóinak

A Blockchain.com letétkezelő kriptovaluta tárca, váltó friss közleménye szerint hitelfelvételt tett elérhetővé felhasználóinak.

A simán csak “Borrow” néven bemutatott szolgáltatás keretében dollárban nominált stabilcoin hiteleket lehet felvenni a Blockchain Wallet tárcákban őrzött bitcoin (BTC) letétek után. A szolgáltatás világszerte elérhető, a kölcsönzés folyamata azonnali miután a tárcában tárolt bitcoinokat fedezetként lekötötték.

Azt nem részletezi a bejelentés, hogy miben is kell visszafizetni a hitelt, az viszont ismert, hogy a hitelkihelyezés a dollárfedezetű, 1:1 konvertálású PAX tokenben történik.

A Borrow funkció az után válik elérhetővé, hogy múlt évben a vállakat egy kevésbé sikeres intézményi hitelezést jelentett be. A szolgáltatás nem generált túlzott forgalmat, a kihelyezett kölcsönök összege novemberben alig érte el a 10 millió dollárt.

“Az intézményi és a lakossági befektetőknek ugyanazok a pénzügyi céljaik – növelni vagyonukat és hatékonyan kezelni a kockázatokat -, ám a rendelkezésükre álló eszközök rendkívül eltérőek,” – mondta Peter Smith, a Blockchain társalapítója és vezérigazgatója. “A kereskedelmi termékcsaládunkkal és a Borrow szolgáltatással, a kiskereskedelmi felhasználók úgy kereskedhetnek, mint a nagyok, anélkül, hogy eladnák a készleten lévő kriptóikat vagy hátrahagynák Wallet tárcájukat.”

A hitelezés a kriptoszektor egyik dinamikusan növekvő ágazatává vált 2018 után. Számos hitelezési platform áll rendelkezésre, mint a Nexo, Celsius Network, BitGo, Babel, Inlock, BlockFi, mindegyik célja, hogy kockázatmentes hozamot és hiteleket nyújtson a náluk letétbe helyezett kriptovaluta vagyonok fedezete ellenében.

Alap esetben nincs szüksége egyetlen kriptovaluta felhasználónak sem letétkezelő tárcákra, mint amilyen a Blockchain Wallet se. Ilyen harmadik feles tárcák használata növeli a kriptovaluta vagyonok elvesztésének esélyét. A mögöttes cég rosszabb esetben csődbe mehet vagy akár meg is hackelhetik. A fogyasztóvédelem és betétbiztosítások a kriptovaluta szektorban nem szabványosított eljárások.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük