Brit Lloyd’s biztosítást kínál a kriptovaluta tárcákban tárolt eszközökre

A Lloyd’s of London biztosítópiac (nem összetévesztendő a bankkal) befektető védelmet vezet be az online kriptovaluta tárcákban tárolt digitális eszköz vagyonok hackja esetére.

A Coincover nevű társaság biztosítási csomagjaiért a Lloyd’s biztosítási szindikátusa, az Atrium felel. A biztosítási politika úgy lett tervezve, hogy a biztosítási összeg határa dinamikus csökkenjen vagy növekedjen a fedezett kriptovaluta vagyon értékével párhuzamosan.

A biztosítás díja 1000 fonttól kezdődik és a nagyobb vagyonnal rendelkező befektetők és kereskedők forró tárcáinak biztosítására szolgál hackek és más ártó tevékenységek ellen.

A Lloyd’s of London egy Egyesült Királyságban aktív biztosítótársaságok piactere pénzügyi biztosítási brókereknek, szindikátusoknak, kezeseknek. A szervezetet az 1871-es Lloyd’s törvény szabályozza.

Trevor Maynard, a Lloyd’s innovációs vezetője bejelentésben írja, hogy az Egyesült Királyságban működő biztosítási óriás “a biztosítási innováció természetes otthona, mivel a szindikátusoknak egyedülálló képessége az együttműködésre való hajlam van az új dolgok biztosítása érdekében.”

“Ahogy egyre több pénz áramlik a kriptoeszköz-piacra, a hackekből származó veszteségek értéke is egyre növekszik. Ennek ellenére a kriptovalutát kínáló cégek módot találtak a digitális eszközök védelmére a lopások ellen” – írja Maynard.

A 2018-ban alapított Coincover többaláírásos BitGo tárcákban tárolt digitális eszközökre kínál biztosítást privát kulcs lopás és hack esetére.

Amennyiben ilyen típusú balszerencsétlenség történne biztosítottjukkal akkor az “ügyfél értesít minket, megad bizonyos részleteket arról hogy mi is történhetett (pl. PC hack, elvesztett telefon stb.), valamint kitölti a formanyomtatványunkat.” Ezek után a Coincover vizsgálatot indít az ügyben és amennyiben jóváhagyásra kerül, akkor 48 órán belül kifizetik a károsultat.

A biztosítás nem vonatkozik a véletlenül más tárcákba küldött esetekre. David Janczewski, a Coincover CEO-ja szerint a kriptopénz piacok hevülésével megnövekedett az igény a befektetői védelem iránt is.

“Ezzel az innovatív új politikával eltávolíthatjuk ezeket az akadályokat és növelhetjük a kriptográfia eszközök vonzerejét. Ez újabb előrelépést jelent a kriptovaluták bevezetésének lehetővé tételében” – mondta Janczewski.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük