Blockstream CSO: a Bitmain adóssága egyre magasabbra tornyosul

Egyre több probléma gyülekezik a Bitmain háza táján. A Bitmain bányászóriás, ami valaha a legértékesebb vállalat volt a kriptovaluta világban, súlyos tartozásokkal rendelkezik – erről számolt most be legalábbis a Blockstream stratégiai vezetője, Samson Mow.

Az adósságok Samson Mow szerint

A Blockstream-es Samson Mow Twitteren magyarázta el részletesebben, hogy milyen problémákkal is kell jelenleg a Bitmainnek szembenéznie. Mow szerint a legnagyobb gond a bírósági ügyekből fakad: jó páran perelik jelenleg a bányászvállalatot.

A problémákat már csak fokozza az, hogy a jelentések szerint az összeállítással, az elemek gyártásával és a javítással foglalkozó alvállalkozókat január óta nem fizette ki a vállalkozás.

Mow ezt írta a Twitteren:

“1/ Bitmain már így is jó pár peres üggyel kell, hogy foglalkozzon. Az összeszereléssel, az elemek gyártásával, a gyártással és a javítással foglalkozó cégek nincsenek kifizetve, és kezdik elveszíteni a türelmüket. Úgy tűnik, hogy a Bitmain adósságai egyre nőnek, és most az esetről nem tudó befektetőiktől próbálnak új tőkét szerezni.”

Ezen felül a cég zászlóshajó S17-es bányászgépe 30%-os vesztességgel került eladásra. Ezt a Bitmain nem engedheti meg magának, főleg nem akkor, amikor más bajokkal is küzd a vállalat.

A vállalat egyébként nemrégiben adta fel az IPO (kezdeti nyilvános tőkekibocsátás) terveit, miután kiderült, hogy a vállalkozás könyvelésével nincsen minden rendben. Ha az az IPO valóban megtörténik, akkor a bányászóriás sosem látott magasságokba emelkedhetett volna – ám ez most úgy tűnik, sosem fog megvalósulni.

Mi lesz a Bitcoin Cash-sel?

Azonban a Bitmain bajai nem csak magát a vállalatot érintik. A kérdés az, hogy mi történik a Bitcoin Cash-sel, ha a Bitmain tényleg csődbe menne. A Bitmain bányászprofitjai tartják fenn ugyanis a Bitcoin Cash-t – ha ez megszűnik, az nagyon rossz hír lenne a kriptovaluta számára is.

Jelenleg a Bitmain 1 milliárd dollárnyi Bitcoin Cash-t tudhat magának. Csőd esetén a vállalat vagyoneszközeit mind arra használják majd fel, hogy visszafizessék adósságaikat. Ez a Bitcoin Cash számára olyan árzuhanást jelentene, amiből nagyon nehezen állna fel.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük