Blokklánc alapú ATM szolgáltatás a Bank of America legújabb szabadalma

A Bank of America újabb szabadalmi bejelentése blokklánc alapú megosztott hálózatokon futó ATM-ek bevezetését vetíti előre.

Az amerikai szabadalmi hivatalhoz (USPTO) érkezett keddi szabadalom iránti kérelem egy olyan rendszert vázol fel, melyben a pénzautomaták blokklánc technológiát hasznosítva “felgyorsíthatnák a tranzakciós sebességet és/vagy más típusú tranzakciók végrehajtását teszik lehetővé a hagyományos ATM-es tranzakciók, például a pénzfelvétel és letételhelyezés mellett, mint például az ajándéklista tranzakciókat.”

A blokklánc az  ilyen készülékek segítségével “viszonylag magas tranzakciós volument hajthatnának végre mialatt csökkenthetik a készpénzszállítás szükségességét,” áll a dokumentumban.

Jelenleg az ATM-ek többsége a kibocsátó Bank of America és a rendszerét használó intézmények érdekeit érvényesítik, de a kérelemben a BoA alkalmazott hozzátette, egy egységes szoftver segítségével több független részvényes érdekeivel is harmóniába hozható, ahol a funkciók különböző brand és marketinghez kapcsolódó mikroszolgáltatást is kínálhatnak.

A bank lényegében egy ATM szolgáltatást akar bevezetni ahol az ügyfelek anélkül lesznek képesek bankközi tranzakciókat lebonyolítani, hogy a felhasználók számlát vezetnének a tranzakcióban résztvevő bankoknál.

A kérelem szerint ez egy nyitott és megbízható adattranszfer réteget jelentene amit kriptográfiával tennének biztonságossá.

“Az ATM kezelést, jelzést és nem banki illetve banki intézmények tranzakcióit támogató adattranszfert, akár egy felhőplatformon is le lehetne kommunikálni… és a későbbi webes és alkalmazásszolgáltatások tárolása biztonságos és méretezhető műveleteket tesz lehetővé.”

A szabadalmi kérelem a legfrissebb a Bank of America blokklánc témájú szabadalom-áradatában. 2018. augusztusi kimutatás alapján már több mint 50 DLT technológiai szabadalommal rendelkezik.

A bank a múlt hónapban kapta meg egy kriptovaluta tárolási módszer szabadalmát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.