Elindul a BounceBit fő hálózata, érdemes óvatosnak lenni!

Köszönhetően az EigenLayer-nek, a restaking narratíva az egyik legforróbb kriptovaluta irányzat lehet a közelgő bikapiacon. A PoS hálózatokon újra letétbe helyezett kriptovaluták tovább kamatoznak, és segédkeznek a blokkok létrehozásában, a hálózati működés biztosításában. Ez növeli a az ökoszisztéma stabilitását, ugyanakkor jelentős kockázatot hordoz magában.

Az EigenLayer sikerét meglátva, a BounceBit bejelentette az első Bitcoin restaking ökoszisztéma elindítását, mely jelentős financiális érdeklődésnek örvend. A projekt fő hálózatának mai elindítása és airdropja azonban új lehetőséggel kecsegtet a csalók számára is.

A BounceBit bemutatása

A BounceBit újrabefektetési portál az első, mely a Bitcoin hálózaton biztosítja a felhasználók számára ezt a lehetőséget. Az EigenLayer az Ethereum hálózatán alkotta meg újrabefektetési platformját, mely a hálózat likviditását, stabilitását és decentralizáltságát új szintre emelte, ezzel biztosítva a staking protokollok számára, hogy a likviditás sosem fogy el és a decentralizáltság megkérdőjelezhetetlen szintre emelkedett.

A BounceBit alapja egy Shared-Security Clients (SSC) infrastruktúra, melynek alapja a BTC Restaking Chain. Ez a mechanizmus egy kettős token rendszert foglal magába, ahol a validátorok nemcsak a Bitcoin, hanem a BounceBit, vagyis BB tranzakciókat is érintik. Ennek célja pedig a platform biztonságának és stabilitásának növelése.

A BounceBit mainnet és BB token airdrop elindítása azután vált napirendi ponttá, hogy a protokoll 6 millió dolláros finanszírozást gyűjtött össze, melyben jelentős szerepet vállalt a Blockchain Capital és a Breyer Capital. Mellettük különböző kockázati tőketársaságok és angyalbefektetők vettek részt a finanszírozásban, mint például a Binance Labs. A DeFi Llama adatai alapján a BounceBit protokollon közel 450 millió dollárnyi zárolt érték (TVL) található.

A BounceBit mai elindítása és airdropja mellett számos, neves tőzsdén történő listázása is megtörténik a mai napon. A projekt sikerétől függően biztosan elérhető lesz majd a legnagyobb tőzsdéken is, azonban egyelőre a KuCoin és a Gate.io kriptovaluta tőzsdék listázzák a BB tokent. A kereskedés UTC időzóna szerint 10:00-kor kezdődik.

Potenciális veszélyek a BounceBit körül

A restaking narratíva sikeréből adódóan számos befektető vakon ugrik fejest ebbe a környezetbe, az aidropok és a hatalmas megtérülés reményében. Ez teret ad a csalóknak, hogy kihasználják ezeket a jóhiszemű befektetőket. Éppen ezért a BounceBit csapata megosztotta hivatalos csatornáit, ügyfélszolgálati elérhetőségeit és az aidrop linkjét X (korábban: Twitter) felületén. A projekt vezetősége felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy minden más, amit a BounceBit-ről olvasnak, valószínűleg rosszindulatú csalás forrása.

Erre hívta fel a felhasználók figyelmét 23pds is, a SlowMist vezető információs és biztonságtechnikai igazgatója is, aki szerint a projekt körül jelentős kockázat figyelhető meg. A Google keresési eredménye a „BounceBit” kifejezésre első találatnak a bouncebit.io welboldalt jelöli meg, mely egy adathalász portál és veszélyt jelent a felhasználókra. Amennyiben rákattintunk az oldalra, a 1c4m3by figyelmeztetése jelenik meg.

A Google keresési eredménye a BounceBit kifejezésre egy scam, forrás: im23pds

Aki érintett a BB tokenek airdropjában vagy szeretne részt venni a Bitcoin restakingben, az mindenképp a BounceBit hivatalos csatornáit keresse fel első körben, melyekről az X-en tájékozódhat.