Már bőven 5000 dollár felett jár a bitcoin árfolyama – 24 óra alatt 10%-os emelkedés

Megállíthatatlanul tör felfelé a bitcoin árfolyama, már bőven 5000 dollár felett kereskednek a legnépszerűbb kriptopénzzel. Cikkünk írásakor már az 5400 dollárt is elhagyta az árfolyam.

Újabb mindenkori rekord árfolyam bőven 5000 dollár felett

Ismét nagy izgalmakat tudhattak be maguk mögött a bitcoin kereskedők csütörtökön. A hét elején még arról értekeztünk, hogy milyen világcsapás szükséges vajon ahhoz, hogy a bitcoin árfolyama ki tudjon jutni végre a 4400-4500 dolláros mocsárból. Korábban napokig oldalazgatott az árfolyam ezen a szinten, de 5000 dollár fölé csak egyszer sikerült eddig emelkednie. Szerencsére azonban nem kellett semmilyen világrengető esemény ahhoz, hogy a kritikus ellenállást áttörtje az árfolyam.

Bőven 5000 dollár felett a bitcoin árfolyama

Csütörtökön ugyanis a vevők kerültek többségbe a piacon és zöldbe fordultak a grafikonok. Az emelkedés hajnalban kezdődött a 4800 dolláros árfolyamszintről és reggel 7 órára már át is lépte az 5000 dolláros ellenállást a bitcoin. Innen pedig megállíthatatlanul tört felfelé az árfolyam, sőt, a cikkünk írásakor is még folyamatos emelkedésben van a kriptopénz. 24 óra alatt több, mint 10%-ot erősödött eddig a bitcoin árfolyama. Jelenleg több, mint 5400 dollárt adnak egy bitcoinért, a piaci kapitalizáció pedig már 90 milliárd dollár felett jár.


Miközben a bitcoin szárnyal, a többi kripto pirosban áll

A rekord magas bitcoin árfolyam egyben a többi altcoin szenvedését is hozza magával. Több kisebb kriptopénz is jelentősen vesztett az értékéből az elmúlt napok során. A NEO és a ripple is több mint 5%-al ér kevesebbet, mint korábban. De a dash és a monero is gyengélkedik. Az árfolyamesés mögött az áll, hogy a bitcoin árfolyam előrenyomulásával a befektetők egy része az altcoinokból vonja ki a tőkét, melyet aztán a bitcoinba pumpálnak.

Mindemellett fontos kiemelni, hogy nem minden altcoin árfolyama gyengült, sőt. A litecoin árfolyama az elmúlt 24 órában, még a bitcoin emelkedését is túlszárnyalta. 18%-ot erősödött ugyanis a litecoin az utóbbi napban és már több, mint 60 dollárt ér.

A litecoin is emelkedésben van

Egyelőre még nem látni, hol az emelkedés vége, további jelentős árfolyam volatilitásra lehet számítani a következő órákban és napokban.