Már bőven 5000 dollár felett jár a bitcoin árfolyama – 24 óra alatt 10%-os emelkedés

Megállíthatatlanul tör felfelé a bitcoin árfolyama, már bőven 5000 dollár felett kereskednek a legnépszerűbb kriptopénzzel. Cikkünk írásakor már az 5400 dollárt is elhagyta az árfolyam.

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

Újabb mindenkori rekord árfolyam bőven 5000 dollár felett

Ismét nagy izgalmakat tudhattak be maguk mögött a bitcoin kereskedők csütörtökön. A hét elején még arról értekeztünk, hogy milyen világcsapás szükséges vajon ahhoz, hogy a bitcoin árfolyama ki tudjon jutni végre a 4400-4500 dolláros mocsárból. Korábban napokig oldalazgatott az árfolyam ezen a szinten, de 5000 dollár fölé csak egyszer sikerült eddig emelkednie. Szerencsére azonban nem kellett semmilyen világrengető esemény ahhoz, hogy a kritikus ellenállást áttörtje az árfolyam.

Bőven 5000 dollár felett a bitcoin árfolyama

Csütörtökön ugyanis a vevők kerültek többségbe a piacon és zöldbe fordultak a grafikonok. Az emelkedés hajnalban kezdődött a 4800 dolláros árfolyamszintről és reggel 7 órára már át is lépte az 5000 dolláros ellenállást a bitcoin. Innen pedig megállíthatatlanul tört felfelé az árfolyam, sőt, a cikkünk írásakor is még folyamatos emelkedésben van a kriptopénz. 24 óra alatt több, mint 10%-ot erősödött eddig a bitcoin árfolyama. Jelenleg több, mint 5400 dollárt adnak egy bitcoinért, a piaci kapitalizáció pedig már 90 milliárd dollár felett jár.


Miközben a bitcoin szárnyal, a többi kripto pirosban áll

A rekord magas bitcoin árfolyam egyben a többi altcoin szenvedését is hozza magával. Több kisebb kriptopénz is jelentősen vesztett az értékéből az elmúlt napok során. A NEO és a ripple is több mint 5%-al ér kevesebbet, mint korábban. De a dash és a monero is gyengélkedik. Az árfolyamesés mögött az áll, hogy a bitcoin árfolyam előrenyomulásával a befektetők egy része az altcoinokból vonja ki a tőkét, melyet aztán a bitcoinba pumpálnak.

Mindemellett fontos kiemelni, hogy nem minden altcoin árfolyama gyengült, sőt. A litecoin árfolyama az elmúlt 24 órában, még a bitcoin emelkedését is túlszárnyalta. 18%-ot erősödött ugyanis a litecoin az utóbbi napban és már több, mint 60 dollárt ér.

A litecoin is emelkedésben van

Egyelőre még nem látni, hol az emelkedés vége, további jelentős árfolyam volatilitásra lehet számítani a következő órákban és napokban.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.