Négy dolog ami ötezer dollár fölé lökheti a bitcoin árfolyamát

A Forbes összeszedte mik azok az események amik a bűvös ötezer dollár fölé repíthetik a bitcoin árfolyamát.


Banner 750x100

Egyszer már megpróbált ötezer dollár fölé kerülni a bitcoin

Szeptember elején már járt hasonló szinteken a bitcoin árfolyama és megpróbálkozott ötezer dollár fölé kerülni. Azonban az időtájt Kína hathatós közreműködésének hála, nem hogy újonnan megpróbálkozott volna a kitöréssel az árfolyam, hanem inkább a mélybe zuhant hetekig.

Az utóbbi pár hétben azonban úgy tűnik ismét erőre kapott az árfolyam. De a 4000-4500 dolláros sávból nem annyira sikerül kitörnie a bitcoinnak.

ötezer dollár fölé kerülhet a bitcoin lassan

Mi kell ahhoz, hogy 5000 dollár fölé kerüljön a bitcoin?

Nézzük tehát mi kellhet ahhoz, hogy 5000 dollárig és az fölé kerüljön az árfolyam.

  1. Több vevő a piacon. Augusztus végén és szeptember elején tele voltak a hírek a bitcoinnal a mainstream médiában köszönhetően a rekord magas árfolyamnak. A hírek pedig felkeltették az érdeklődését egy olyan rétegnek, akik eddig egyáltalán nem foglalkoztak a kriptopénzekkel és a bitcoinnal. Ha hasonló hírverés történik a médiában, mely nagyobb tömegeket tud megmozgatni a kriptogazdaság irányába bizonyára felmegy a kereslet a piacon, mely megemeli majd az árfolyamot is.
  2. Gazdasági válság. A bitcoin az elmúlt évek során egyre jobban kezdi átvenni az arany szerepét. Olyan időszakokban, amikor a gazdasági bizonytalanságok miatt a befektetők alternatív eszközöket keresnek, sokan már a kriptopénzekhez fordulnak. Ha ismét beköszöntene egy a 2008-as pénzügyi válsághoz vagy egy európai adósságválsághoz hasonló gazdasági környezet, az mindenképpen a bitcoin árfolyam malmára hajtaná a vizet.
  3. Háborúk. A geopolitikai bizonytalanság a gazdasági válsághoz hasonlóan tőkekivonásra ösztönzi a befektetőket a hagyományos piacokról. Az Észak-Korea és USA között fennálló egyre jobban elmérgesedő viszony mindenkit aggodalommal tölt el. De a Közel-Kelet országaiban zajló ellentétek is egyre több surlódáshoz vezetnek az egyes országok között. A pattanásig feszült helyzetekben a befektetők sokszor ismét a kriptovalutákhoz fordulnak.
  4. Intézményi befektetők megjelenése. A hagyományos pénzintézetek egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a kriptopénzek és a blokklánc technológia iránt.  Még akkor is, ha a sajtó előszeretettel karol fel egy-egy negatívabb véleményt. Bár a JP Morgan nem nézi jó szemmel a bitcoin előretörését, a Goldman Sachs már azzal került be a hírekbe a múlt héten, akár saját bitcoin kereskedési üzletágat is nyithatnak a jövőben. Ezen kívül a szabályozás előrelépésével új piac nyílhat meg az intézményi befektetőknek, akik csak szabályozott termékekbe fektethetnek. Ők pedig további vevőként jelenhetnek meg a piacon tovább nyomva az árfolyamot bőven 5000 dollár fölé.

Mi kell ahhoz, hogy 5000 dollár fölé kerüljön az árfolyam

Hogy mikor az még kérdéses

HashFlarePersze senki sem tudja, hogy mikor következnek be a fenti események. A Kínai Kommunista Párt választása október végén lesz, elemzők szerint a korábbi szigorú szabályok egy részét akár vissza is vonhatják, mellyel a kriptogazdaságot súlytották az elmúlt hónapokban. A pénzügyi válságot és a háborúkat természesetesen nehéz előre jelezni, de a kriptopénzekkel és blokklánc technológiával kapcsolatos pozitív hírek mindenképpen több vevőt és intézményi befektetőt jelentenek a piacon.

Reméljük az ötezer dolláros árfolyamhoz azonban nem szükséges ezeknek a drasztikus eseményeknek a bekövetkezése, hanem a piac természetes fejlődéséből is kialakul egy fenntartható új árfolyam.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.