A Brave blokklánc alapú böngésző már több mint 3 millió felhasználóval rendelkezik

Még a múlt hét során jött ki a Brave blokklánc alapú böngésző sajtóközleménye, hogy már több mint 3.1 millió aktív felhasználóval rendelkezik havonta, a legfrissebb 2018 júliusi adatai alapján. A csapat célja, hogy még 2018-ban átlépjék a havi 5 milliós felhasználószámot.

A hivatalos blogbejegyzés szerint a Brave androidos applikációja több helyen is (Európa, Egyesült Államok, Ázsia és Dél-Amerika) bekerült a Google Play kommunikációs app kategória top 10-es listájába.

A Brave júliusban egy 500 000$ értékű Basic Attention Token (BAT) csomagot bocsátott ki YouTube és Twitch kreatív tartalomkészítők támogatására. A felhasználók körülbelül 5$ értékű BAT tokent tudnak így lehívni a Brave böngészőből a “Payments” gombra kattintva.

Az írás pillanatában egy BAT token 100 forintot ér 100 milliárd forintos piaci kapitalizációval és a Coin Market Cap listán a 38. helyen áll.

BAT tokent többségében bitcoinért és etherért lehet vásárolni. A napi volumen alapján a kereskedés csak a Binance, Bittrex és a LATOKEN kriptotőzsdéken lépi túl az 1 millió dolláros volument.

A Brave platform több mint 18 000 hitelesített tartalomszolgáltatóval rendelkezik, 4 500 honlapon fut és 13 500 YouTube és Twitch streamelő használja a cég 2018 júniusi adatai alapján.

Alapítója Brendan Eich 2016-ban indította és a böngésző fő célja, hogy blokkolja a kéretlen hirdetéseket és sütiket, amelyek a felhasználók böngészési szokásait követik nyomon és adják el ezen értékes adatokat a nagyvállalatoknak.

A múlt hónapban az erősen a személyes adatok védelmére fókuszáló Brave számos új funkciót adott a böngészőjéhez. Az egyik ilyen újítás a TOR böngésző támogatás, amely extra biztonságot nyújt az érzékeny adatok védelméhez.

Egy friss hír szerint a Coinbase is ígéretesnek ítélte a BAT tokent ugyanis bekerült az újonnan listázására kerülő kriptopénzek és tokenek csoportjába.

Azonban a múlt év júniusában kibocsátott BAT token, ami 30 másodperc alatt 36 millió dollárnyi forrást gyűjtött, könnyen lehet, hogy egy még fajsúlyosabb versenytársat kap miután a a Bitmain bitcoin bányász és hardvergyártó 50 millió dollárért bevásárolta magát az Opera böngészőbe.

Amennyiben támogatni szeretnéd a Bitcoin Bázis munkáját, kérjük töltsd le a Brave platformot a következő linkkel: https://brave.com/bit042 Köszönjük!

Kövess minket Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük