Brazil befektetési bank értékpapír-tokent bocsát ki

A Banco BTG Pactual SA brazil befektetési bank egy saját értékpapír-token bevezetését tervezi. A Bloomberg mai jelentése szerint a tokent “ReitBZ”-re keresztelték és a befektetési bank célja, hogy 15 millió dollárnyi forrást gyűjtsön egy STO keretében.

A publikáció egyben kiemeli, hogy a bank brazil ingatlanokat fog fedezetként használni, ami azt jelenti, hogy a befektetők periodikusan profitban részesülnek az ingatlanportfólió teljesítménye után.

A bank nem csak Brazíliából tervez befektetőket vonzani, hanem nemzetközileg is amit egy “alacsony költségű adó-hatékony környezettel.” igyekszik elérni. Az előértékesítési körben viszont brazilok és amerikaiak nem vásárolhatnak a tokenből.

Bloombergnek nyilatkozva Gustavo Roxo, a bank technológiai vezetője elmondta: “A BTG a saját tőkéjét használja a likviditás biztosítására mert mélyen hisz a kriptovállalkozásban. Azért mutatjuk be a struktúrát, mert úgy véljük, a digitális világ befektetői magasabb kockázatvállalási étvággyal rendelkeznek.”

A bank a tokenértékesítés lebonyolítására a Winklevoss-ikrek által alapított Gemini platformmal szerződtek el. A jövőbeli befektetők a tokeneket Gemini dollárért is megvehetik, mely a Gemini által kibocsátott stabilcoin.

Mivel az érméket ingatlanok fedezik, ezért a token nem lesz akkora volatilitásnak kitéve mint a hagyományos kriptopénz piacok. A latin-amerikai bank elmondása szering havi 15 és 20 százalék közötti hozamra számít.

Sűrűsödnek az intézményi érmék és tokenek

A BTG bejelentést nem sokkal korábban előzte meg a JP Morgan JPM coin bejelentése. A wall streeti óriásbank saját kriptója nagyban eltér a brazil bank által kínált befektetési opciótól és a kriptós berkekben inkább titulálják viccnek, mint komoly, decentralizált kriptovalutának, de tény, hogy az intézményi befektetők elkezdtek mozgolódni a tokenkibocsátási szcénában.

A brazil bank partnere, Andre Portilho egy korábbi bejelentése szerint a BTG már jó ideje aktívan kísérletezgetik a blokklánc technológiával.

“Azt gondoltuk a Bitcoin és más kriptovaluták túlságosan volatilisek, de ezzel az új tokennel valami újat próbálhatunk ki miközben a saját bőrünket vissza a vásárra,” magyarázta Portilho.

(Forrás: Bloomberg)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük