Brazíliában 1,4 millió PoS terminál lesz képes bitcoint is elfogadni

A Cielo, Brazília egyik legnagyobb fizetési szolgáltatója hamarosan bitcoin (BTC) és más kriptovaluta elfogadását teszi lehetővé partnerüzleteiben. Az új szolgáltatás bevezetésével, a digitális pénz tulajdonosai már kriptovalutával is fizethetnek a vállalat által biztosított PoS terminálokon keresztül.

Brazília segít a kriptovaluták elfogadásában

A fizetéshez nem kell más, mint a vásárlók okostelefonja, amelyen egy erre a célra generált QR-kód segítéségével egyszerűen és gyorsan tudják majd a számláikat kiegyenlíteni. A fizetés megerősítéséhez azonban a felhasználóknak az Uzzo-nál vagy a CriptoHub-nál létrehozott fiókkal is rendelkezniük kell.

A Cielo már több bankkal partnerkapcsolatot hozott létre, akik szintén segítenek a kriptovalutával történő fizetési hálózat bővítésében. Az egyik ilyen bank, a Bradesco, amely a múltban a Ripple-vel működött együtt. Az új szolgáltatásokat a Banco do Brasil, Brazília egyik legnagyobb bankja is támogatja. A jövőben a Cielo egy olyan új terméket és szolgáltatást is kibocsáthat, amelynek segítségével, már nem kellene a kereskedőknek PoS készülékkel rendelkezniük, hiszen a Cielo mobilalkalmazással képesek lennének QR-kód beolvasásra.

A hamarosan érkező szolgáltatáson keresztül a kriptovaluta használók, akik eddig nem tudtak digitális valutájukkal fizetni, ezentúl az ország számos üzletében vásárolhatnak majd. Az új rendszer által létrehozott QR-kód várhatóan távoli fizetések esetében is működni fog, WhatsApp vagy más alkalmazások segítségével.

Paulo Caffarelli, a Cielo elnöke azt nyilatkozta a hírrel kapcsolatban, hogy

A Cielo egy olyan technológiai vállalat, amelynek fel kell használnia tapasztalatait a fizetési lánc bővítéséhez. Az új szolgáltatással javítunk a kiskereskedők és a fogyasztók életminőségén. A partnerbankok úgy, mint a Banco do Brasil és Bradesco is támogatnak minket, hiszen tisztában vannak vele, hogy a térben óriási verseny zajlik.”

A Cielo készüléke több mint 1,4 millió üzletben van jelen, az ország minden régiójában, összesen 5500 településen. A társaság szerint jelenleg Brazília területének 99%-át fedik le. Bár a kriptovaluták elfogadásának lehetősége egyre inkább bővül az egész világon, a tömegek általi használat még elmarad. Annak ellenére, hogy az ipar folyamatosan növekszik és újabbnál újabb megoldásokat hoznak létre a kiskereskedők számára, még mindig messze vagyunk attól, hogy mindennapos fizetőeszközzé váljon. A Cielo által kínált új szolgáltatások egyértelműen segítenék a magánszemélyeket, digitális valutájuk gyors és egyszerű használatában Brazília 1,4 millió üzletében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük