A BTCC tőzsde elnöke is sürgetné a kriptopénz szabályozás kialakítását

Bobby Lee a kínai BTCC tőzsde elnöke a CNBC műsorában beszélt a kriptopénzek jelenlegi és jövőbeli szabályozásáról Kínában.

A BTCC tőzsde elnöke örülne, ha szabályoznák a kriptopénzek piacát

Bobby Lee a BTCC tőzsde elnöke

A kínai BTCChina kriptopénz tőzsde az egyik legnépszerűbb kereskedési platform a világon. A kezdetben 2 fős céget Bobby Lee egy barátjával alapította még 2013-ban. Azóta több körös külső finanszírozást is bevonva a 18. legnagyobb kereskedési forgalmú kriptopénz tőzsdévé váltak az utóbbi években.

A BTCC tőzsde elnöke elmondta, hogy véleménye szerint szükség van a kriptopénzek szabályozására. Ellenkező esetben ugyanis elkerülhetetlenek lesznek a jövőben a jelentős mértékű árfolyam kilengések. Ezekkel már most is egyre sűrűbben lehet találkozni az utóbbi hónapokban.

A kriptopénz piac az utóbbi hetekben éppen lejtmenetben van, már 80 milliárd dollár alá csökkent a piaci kapitalizáció, mivel a legtöbb altcoin ára csökkent az elmúlt időszakban. Többször volt olyan nap, hogy 24 órán belül több, mint 15%-ot változott egy-egy kriptopénz ára.

Ahogy egyre többen lépnek be a kriptopénz ökoszisztémába, a jelentős mértékű árfolyam mozgások egyre gyakrabban fordulhatnak elő a piacon a tőzsde igazgatója szerint. Bobby Lee elmondta, hogy a szabályozás ezt az ámokfutást előzhetné meg.
“Úgy vélem a kriptopénzek szabályozására azért van szükség, hogy ne forduljon elő ámokfutás a piacon.”

A BTCC tőzsde elnöke hozzátette, hogy a szabályozó hatóságok és törvényhozó szervek legnagyobb kihívása jelenleg az, hogy megértsék a kriptopénzek mögött álló új technológiát.

CEX.IO Bitcoin Exchange

A hivatalos kínai állásponton is nehéz kiigazodni

A piaci összeomlástól félti Bobby Lee a kriptopénz piacotA kínai központi bank úgy látja, hogy a bitcoin tőzsdék nem működhetnek szabályozás nélkül, ezért már az év elején megkezdte a beavatkozást a szabad piacba. Januárban helyszíni szemlét tarottak a helyi kriptopénz tőzsdéken. Ennek hatására jó páran fel is függesztették a kifizetéseket amíg megfelelő ügyfél azonosítási folyamatokat be nem sikerült vezetniük.

Akkoriban arról szóltak a hírek, hogy a kínai központi bank azért szállt rá a kereskedő platformokra, hogy megakadályozzák a tőke kriptopénzeken keresztüli kiáramlását az országból.  Sokan ezt a tőzsdék teljes ellehetetlenítéseként élték meg, Bobby Lee azonban nem így látja a dolgokat.

“A kínai központi bank korábban egyszerűen nem volt tisztában vele, hogyan is használják a bitcoint és hogyan kereskednek vele.”

Bobby Lee szerint a kínai tőke kivonás és a bitcoin árfolyam emelkedés között nem vonható párhuzam. Hozzátette, hogy a bankoknak is egyre sürgetőbb lenne a kriptopénzek megismerése és alkalmazása. Erre azért is szükség van, mert Kínában már aktívan kereskedett termékeknek számítanak ugyanúgy, mint a világ többi részén.

Bár még új dolognak számít, a központi bankoknak figyelemmel kell kísérniük a technológiai fejlődést és megfelelő szabályokat kell alkotniuk mely szabályozza majd a piacot, tette hozzá a BTCC tőzsde elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük