Brutális ETH és LINK eladási hullám indult – Összeomolhat a kriptoszektor?

A jelek szerint fáradnak a bikák, legalábbis a legnagyobb kriptók árfolyama alapján erre lehet következtetni. A teljes szektor mérete továbbra is 1.4 billió dollár magasságában mozog, miközben az Ethereum és a Chainlink értéke enyhe csökkenést mutat.

Ez önmagában még nem lenne kifejezetten aggasztó, azonban az on-chain adatok már sötétebb képet festenek. Ezek alapján az látszik, hogy a legnagyobb ETH és a LINK tárcák jelentős eladásra készülnek.

Ezzel kapcsolatban X-en Spot on Chain készített részletes elemzést. Az elérhető adatokból jól látszik, hogy a Celsius Network közel 10,000 ETH-t utalt át a Coinbase és az OKX kriptotőzsdékre. Az utalás teljes értéke megközelíti jelenlegi árfolyamon a 20 millió dollárt.

A Celsius részéről ez nem az egyetlen utalás volt, mivel az előző 16 nap során összesen 19160 ETH került különböző kriptotőzsdékre. A 40 millió dolláros eladás előkészítése alapján arra lehet gondolni, hogy a legnagyobb piaci szereplők hamarosan realizálhatják az eddig elért profitjukat.

A cég különböző tárcákon közel 60,000 ETH-val rendelkezik, melynek értéke meghaladja a 120 millió dollárt. Bár nem törvényszerű, a legtöbb esetben amikor nagyobb piaci szereplők ilyen jellegű tranzakciókat végeznek el, akkor egy nagyobb eladást készítenek elő.

Amennyiben valóban bekövetkezik az eladás, annak egészen biztosan drámai hatása lenne az ETH árfolyamára.

Szintén beszédes, hogy a napokban egy kriptobálna 3150 ETH érmén adott túl nagyjáb 6.3 millió dollár értékben mindössze 1 óra leforgása alatt. LookOnChain X-en posztolta, hogy a bálna eredetileg november 2-án végezte el a vásárlást 1825 dollár értékben, majd november végén 2023 dolláros árfolyamon túl is adott rajtuk.

A rövid életű befektetéssel a kriptobálna 546,000 dollár profitot tudott elérni.

Amennyiben a következő napokban több hasonló eseményt látunk, abban az esetben az ETH befektetőinek érdemes lehet némi konszolidációra felkészülni.

Bajban a Chainlink

Szintén a LookOnChain vette észre azt is, hogy az ETH mellett a LINK körül is készülődik valami. Egy ismeretlen kriptobálna szeptember és október között 11 millió LINK érmét csoportosított át mai áron 80 millió dollár értékben.

Ezt követően november 22-én közel 2 millió LINK került a tárcából a Binance felületére melynek jelenlegi értéke 27.8 millió dollár.

Ha most következne be az eladás, abban az esetben a bálna összesen 14 millió dollár profitot tudna realizálni. Azonban az eladás egészen biztosan a földbe döngölné a Chainlink árfolyamát.

Összességében elmondható, hogy a legnagyobb befektetők eladásra készülnek, amit egészen biztosan követni fog a lakossági befektetők túlnyomó része is.

Szintén érdemes még szem előtt tartani, hogy a két X elemző profilját rengeteg befektető követi, ezért a posztok hatására a következő napokban már meg is kezdődhet egy eladási hullám.

Kérdés azonban az, hogy a mostani bikás piacon mennyire gondolkodnak a befektetők hosszú távon.

Érdekel a Meme Kombat

A Meme Kombat a negatív kilátások ellenére is sikeres

Szemben a piaci trendekkel, a Meme Kombat sikere töretlen maradt. Köszönhetően a projekt virális jellegének, továbbá elérhető magas hozamainak, számtalan befektető fogadta a szívébe a Meme Kombatot.

Az ERC-20 MK tokenek ugyanis lehetővé teszik, hogy a legnépszerűbb mém tokenek kabaláival harcolhass, elképesztő jutalmakért.

A befektetők ezekre a csatákra köthetnek fogadásokat amiért cserébe kiemelkedő mennyiségű MK tokent fognak kapni jutalmul. Egy véletlenszerű, Chainlink Oracles rendszerre épülő megoldásnak köszönhetően a harcok teljesen véletlenszerűen lesznek.

memekombat-fooldal

Ezért nem csupán változatosak lesznek a mérkőzések, hanem egyúttal minden csata részletei on-chain adat formájában is elérhetővé válnak.

A tokenomikával kapcsolatban elmondható, hogy a készítők egy kiegyensúlyozott és decentralizált ökoszisztémát alkottak meg. A teljes tokenkészlet fele az előértékesítés ideje alatt kerül eladásra, továbbá 30 százalék stakelési jutalomként szerezhető majd meg. A fennmaradó rész kormányzásra illetve a likviditásra lesz fordítva.

Írásunk idején már több mint 10 millió MK token talált gazdára, ráadásul ezeknek a többségét (70 százalék) a befektetők lekötötték. Ez alapján elmondható, hogy a Meme Kombat korai befektetői elsősorban hosszú távú befektetésként gondolnak a projektre.

Ez azért lényeges, mivel így a listázást követően valószínűleg minimális volatilitásra lehet majd számítani. Továbbá az alacsony eladási kedv miatt valószínűleg sokat tud majd erősödni az MK értéke.

Az eladás üteme a január 4-ei listázás közeledtével érezhetően gyorsul. A natív altcoinok eladásából származó bevétel mértéke jelenleg 2.4 millió dollár felett van, amiből 400,000 dollár néhány nap alatt gyűlt össze.

A végső határidő közeledtével valószínűnek tűnik, hogy ez az eladási tempó tovább fog gyorsulni.

Köszönhetően a projekt egyedi felépítésének, a különleges harcoknak illetve a fantasztikus stakelési jutalmaknak, a legtöbb elemző bizakodó a Meme Kombat jövőjével kapcsolatban.

Amennyiben felkeltette a projekt az érdeklődésed, vagy csak szeretnéd diverzifikálni a portfóliód, nem érdemes sokat késlekedni.

A magyar nyelvű weboldalon keresztül a vásárlást ETH és USDT mellett akár BNB-vel is el tudod végezni. Utóbbi esetben azonban tartsd szem előtt, hogy nem lesz lehetőséged a tokenek lekötésére a listázás előtt.

Amennyiben szeretnéd alaposabban megismerni a projektet, látogass el a Meme Kombat weboldalára még ma!

Megnézem a Meme Kombat oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**