400%-ot ugrott ez az új kriptovaluta egyetlen nap alatt

Egy új kriptopénz, az $ETHETF szélsebesen hódította meg a kriptoszektort, miután szerda délután elérhetővé vált Uniswapon. A token röviddel azt követően jelent meg, hogy a BlackRock nyilvánosságra hozta a BTC után kérvényezi a spot ETH ETF bevezetését is.

Magyar idő szerint 2 órakor vált elérhetővé az ETHETF és pillanatok alatt 2.7 millió dollár fölé emelkedett a piaci részesedése a tokennek. Ezzel párhuzamosan az árfolyam is nagyot ugrott, így a korai lendület egészen 0.03 dollárig kitartott. Ennek köszönhetően aki időben vásárolt, annak akár 400 százalék hozam is üthette a markát.

Fantasztikus növekedési potenciál

Az ETHETF ideális választás lehet, ha szereted a magas kockázattal járó, magas hozammal kecsegtető befektetéseket. Valószínűnek tűnik ugyanis az, hogy a spot ETH ETF hírének terjedése nyomán az ETHETF értéke is az egekbe fog szökni.

Érthető módon annak híre, hogy a világ legnagyobb eszközkezelője ezúttal az Ethereumra vetett szemet, az árfolyamra is alapvető hatással volt.

Az ETH értéke képes volt rövid időre ugyan, de áttörni a 2000 dolláros lélektani határt, mely korábban számtalanszor elutasításra került. Hasonló értéken utoljára 2022 májusában volt elérhető az ETH.

A BlackRock részéről érthető lépés volt a spot ETH ETF. Amennyiben a Bitcoin ETF engedélyezésre kerül, semmilyen jogi akadálya nem lehet a többi kriptopénz intézményesítésének sem.

Hivatalosan a kérvényt a BlackRock az amerikai tőzsdefelügyelet (Sec) felé november 9-én nyújtotta be. Ezt megelőzően pedig a cég Delawareben hozott létre egy részleget iShares Ethereum Trust néven.

eth-etf-price

A Delaware-i hírek amint napvilágot láttak az ETH értéke pillanatok alatt 3 százalékot ugrott. Itt azonban még nem volt vége a menetnek mivel a Sec-engedélykérés után a bikák tovább nyargaltak.

Végül az árfolyam 2048 dollárnál állapodott meg összesen 10 százalékos növekedést követően.

Az Ethereum egyértelműen a legtöbbet használt hálózat a kriptoszektorban, melyet a decentralizált alkalmazások (dApp) előszeretettel választanak. A múltban számtalan “Ethereum gyilkos” projekt megjelenéséről olvashattunk már, azonban mostanáig egyetlen web3 kezdeményezésnek sem sikerült megtörni az ETH hegemóniáját.

Arról azonban nem szabad elfeledkezni, hogy az engedélyezési folyamat várhatóan sokáig el fog húzódni. Pontosan ezért lehet érdemes még most bevásárolni az ETHETF-ből.

Amennyiben így teszel, biztosíthatod a helyed a még kedvezményes áron elérhető token első befektetői között.

ETHETF vásárlása itt

Az Ethereum ETH tovább növeli a kriptok népszerűségét, amit az $ETHETF-fel maximálisan kihasználhatsz

Az előző hetek legnagyobb hatását a kriptoszektorra a spot Bitcoin ETF engedélyezésének híre váltotta ki. Most, hogy nem kizárólag a Bitcoin, hanem az Ethereum is biztonságos körülmények között elérhetővé válhat lakossági ügyfelek számára, előreláthatólag a rally tovább fog folytatódni.

Azzal, hogy a világ legnagyobb pénzintézete bizalmat szavaz a kriptopénzeknek, semmi akadálya nincs, hogy befektetők széles köréhez eljusson a blokklánc-technológia.

ethereum-price-action

A tőzsdén elérhető alapok (Exchange Traded Fund) képesek nyomon követni mögöttes eszközök árfolyamteljesítményét. Ehhez azonban a pénzintézetnek meg kell vásárolni például az S&P 500-at alkotó cégek részvényeit súlyozottan. Emellett szintén lehetőség van még származtatott ügyleteken keresztül elérni ugyanazon eredmény.

Más szóval amennyiben egy vállalat úgy dönt, hogy piacra dob egy ETF-et, abban az esetben a mögöttes eszközökből hatalmas mennyiséget kell megvásárolni. Ez érthető módon az eszköz árfolyamának növekedéséhez vezet, hiszen a legtöbb esetben milliárd dolláros tételekről beszélünk.

Az ETF-ek először az arany tőzsdei megjelenése miatt kezdtek terjedni. Az arany ideális eszköz ahhoz, hogy a lakossági befektetők is részesülni tudjanak a nemesfém által szerezhető haszonból.

Mostanáig lényegében minden esetben amikor részvények, fix kamatozású eszközök vagy más eszközosztályok elérhetővé váltak ETF formájában, példátlan likviditást lehetett tapasztalni.

Most pedig úgy látszik a soron következő eszközosztály a kriptopénz lesz. Azzal, hogy szabályozott, egyúttal alacsony áron elérhető ETF formájában is elérhető lehet a BTC és az ETF, egészen biztosan egy új korszakot fognak elhozni a szektorban.

Szeretnék ETHETF-et vásárolni

Az $ETHETF értéke az engedélyezés miatt a sokszorosára emelkedhet

Amennyiben a Bitcoint digitális aranynak nevezzük, úgy az Ethereum kétségtelenül a dAppok királya. Köszönhetően a szinte megszámlálhatatlan ERC-20 tokennek, az ETH képes hosszú távon is megőrizni az értékét.

Pontosan ezért lehet érdemes megfontolni, hogy vásárolsz néhány $ETHETF tokent, hiszen ezzel te magad is részesülhetsz az Ethereum ETF sikerében. Vagyis az $ETHETF értéke teljes mértékben az ETH ETF engedélyezéséhez van kötve. Ezért a siker esetén a token értéke is robbanásszerűen emelkedhet.

Érdemes továbbá kiemelni, hogy az $ETHETF rendelkezik egy égetési adóval minden tranzakció után. Ezért minden tranzakciót követően az $ETHETF egy része megsemmisül. Mivel a teljes tokenkészlet mindössze 100 millió tokenből áll, így ennek a rendszernek meghatározó szerepe lehet az $ETHETF későbbi sikereiben.

ethetf-roadmap

A 2 százalékos égetési adó azonban a spot Ethereum ETF engedélyezésével egyidőben eltörlésre kerül. Vagyis az engedélyezés után alacsonyabb költségek mellett lesz lehetőség az $ETHETF beszerzésére.

Végezetül, a készítők egyáltalán nem különítettek el saját részükre tokeneket. A teljes tokenkészlet 95 százaléka decentralizált tőzsdén érhető el, míg 5 százalék a jövőben várható centralizált tőzsdei listázás költségeit fedezi.

Amennyiben szeretnél vásárolni csak kapcsold össze a kriptotárcádat az Uniswap felületével és másold be a token címét (0x91be752d438d5F804345b5AcB18DE0c431aD470F).

Arra azonban ügyelj, hogy a vásárlásnál legalább 20 dollár maradjon a tárcádban gázdíjakra.

Ha szeretnéd alaposabban is megismerni az $ETHETF-et, látogass el a projekt weboldalára még ma!

Érdekel az ETHETF

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**