Budapest belvárosában sétálva már öltönyt is vehetsz magadnak Bitcoinnal fizetve

Budapest belvárosának szíveben, mindössze 2 percre a Nyugati pályaudvartól a Weiner Leó utca 20. szám alatt található a MrSale öltönyüzlet. Ez a magyar tulajdonú divat ruha bolt már jó pár évtizede kínálja vevőinek a minőségi ingeket, öltönyöket, kabátokat és mellényeket. A sokrétű vevőköre és széles termékkínálata biztosítja számukra a sikeres jövőt. Ahogy azonban a bennünket körülvevő világban egyre több helyen bebizonyosul, hogy a decentralizációt jelenti a megoldást sok problémára, nos most ez az öltönyüzlet is decentralizált jövőben látja a fejlődési lehetőséget.

A tulajdonosok nemrég büszkén jelentették be, hogy a webshopjukban vásárolt termékeket már Bitcoinnal is ki lehet fizetni. A Bitcoin fizetéskor egyből két megoldást is bevezettek, támogatják az on-chain fizetéseket és a Ligthning Network kínálta azonnali fizetést is. A Bitcoinnal való fizetés mindkét módja közvetítő és KYC nélkül történik, melyet a BTCPay nyílt forráskódú szoftvere és egy Umbrel node biztosít.

A Bitcoinnal való fizetés a „BTCPay fizetés” gombra kattintással kezdődik a MrSale webshopban. Ehhez viszont előtte a bolt ÁSZF-jét előtte el kell fogadni. A végösszeg aktuális árfolyamon kerül átszámításra Bitcoinban, illetve sat-ban kifejezve. A fizetés elvégzésére 15 perce van a vásárlónak. Amennyiben ez az idő lejár, új fizetést szükséges kezdeményezni, mely során a fizetendő összeg újra átszámításra kerül az aktuális árfolyamon. Termékvisszaküldés esetén a vételár azonban egyelőre még forintban kerül visszatérítésre a számlán feltüntetett összegben, ugyanis a vételár Bitcoinban történő visszatérítése még nem lehetséges.

Érdemes lesz majd egy félév múlva felvenni a kapcsolatot az üzletvezetőkkel, hogy megtudjuk, mennyire aktívan használják a vásárlók ezt a fizetési módot, és mennyi vásárló választja a Bitcoin fizetést. Ezzel egy elég jó “hands-on” betekintést is nyerhetünk a budapesti, illetve magyarországi kriptofizetési szokásokba és adoptációjába.

#BudapestBTC