Ez történt Budapesten a legnagyobb hazai blockchain csúcstalálkozón

Február 22-én megrendezésre került a Blockchain Budapest konferencia, Közép-Európa legnagyobb rendezvénye a Bitcoin, Blockchain és kriptopénzek témában. A legnagyobb hazai blockchain csúcstalálkozón a BitcoinBázis csapata is részt vett – mutatjuk a részleteket.

Immár ötödik alkalommal, hogy megrendezésre került Budapesten a B-DAY, melynek keretében a legnevesebb hazai és külföldi blokklánc szakértők izgalmas előadásaival mélyülhetünk el a kriptovaluták misztériumában. Több mint 15 előadó, a kiállítótérben számos vállalkozás és projekt, blokklánc, NFT-k és a Metaverzum rejtelmei – ezek vártak ránk idén.

Mindenkinek kijutott a jóból

De miért is fontos a kriptovalutákba vetett hit 2022-ben? Mit rejt a a Defi 2.0, és mégis mi a helyzet manapság kriptoadózással? Azt kijelenthetjük: a legnevesebb hazai és külföldi vendégelőadóktól választ kapni ezen kérdésekre valóban a kulisszák mögötti részletekbe röpíthetik az érdeklődőket. Nem is beszélve az NFT-k mögött álló technológia alkatrészéről, melyről Kristóf András, a Galaxis.xyz alapítója mesélt részletesen. Később a magyar Inlock befektetési stratégiáival indított bennünket útra, majd portfóliónk kiegyensúlyozottabbá tételéhez is kaptunk egy-két praktikus tanácsot. Az érme másik oldaláról Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank digitalizációért és FinTech fejlesztésért felelős ügyvezető igazgatója számolt be, és kiderült, milyen tervei vannak az MNB-nek a blokklánc és a bitcoin bányászat kapcsán.

Személyes favoritként kiemelném Molnár Péter, a DLabs és az ILGON fejlesztői csapatának vezetője privát kulcsunk visszaszerzéséről szóló tanulságos előadását, valamint Weiler Péter, NFT-művész performanszát, aki tetőtől talpig bemutatta a számára hihetetlenül kedves digitális művészetet.

Természetesen a blokklánc mögöttes szerkezetét megismerni kívánok sem maradtak ki a jóból. Ábrahám Benedek, sokak által csak Silurként ismert hacker és kriptográfus gondoskodott arról, hogy betekintést nyerjünk az új skálázhatóság és a privacy „őrületbe”. A kiállítótérben többek között a SecuX, a Crypto Chip Token, a Crypto Plaza, a Kripteus és a Vizsla Inu alapítói várták mindenféle jósággal az érdeklődőket.

Az egész napos eseményt egy VIP vacsorával koronázták meg, ahol a blokklánc-pártik kötetlenül beszélgethettek a blokchain fejlesztőkkel.