Ismét jön a Bitcoin Kebab, a BitcoinBázis podcastje

Itt a hétvége, így ismét dübörög a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab (Bitcoin Rehab után szabadon). A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, akit már jól ismerhetnek az olvasóink, hiszen Kata hétről-hétre a mai világunkat leginkább befolyásoló, érdekes témákról számol be. A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

A podcast következő, 2022 immár harmadik adásának vendége Weiler Péter képzőművész, író, akivel Kata most a digitális művészet rejtelmeiről és az NFT-k világáról beszélget. Péter a Friderikusz Online megálmodója és főszerkesztője, valamint a Habostorta.hu, az első nyereséges hazai online cég alapítója. Mindemellett 2021-ben Magyarországon elsőként ő készített, majd értékesített kriptovalutáért digitális alkotást, és bizony ő volt az, aki villanyszámlát akasztott Satoshi nyakába Budapesten. A mai epizódban Péter elmeséli, hogyan szippantotta be őt a blokklánc világa és a mesterséges intelligencia, majd említést tesz az NFT-k előnyeiről és „árnyoldaláról” is, de azt is megosztja velünk, miként animálja alkotásait. Beszámol továbbá az NFT párnakollekciójáról, és elárulja, hogyan változhat Debrecen – az NFT-k segítségével – egy igazi okosvárossá. De vajon mit szól mindehhez a kortárs közeg, és hogyan fogadta Péter ötleteit a publikum?

Ha Ti sem maradnátok le egy érdekes adásról, amelyben egy hazai digitális művész osztja meg gondolatait és hihetetlenül izgalmas mindennapjait, akkor feltétlenül hallgassátok meg az adást az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on is.