Burger King bitcoin elfogadó hely lesz nyártól Oroszországban

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az amerikai gyorsétterem lánc orosz hálózata szerdán jelentette be a hírt, hogy elfogadják a bitcoint a lánc bizonyos éttermeiben. A Burger King bitcoin fizetést tesz majd lehetővé mind az ételek mind pedig az italok vásárlásakor.

Burger King bitcoin elfogadó hely lesz Oroszországban

Burger King bitcoin elfogadó hely lett OroszországbanAz Uznay Vse helyi orosz hírügynökség szerint egy moszkvai étterem már megkezdte a bitcoin elfogadását. A teszt üzem jól működött, így most az étterem lánc az egész országra szeretné kiterjeszteni a bitcoin elfogadás lehetőségét.

A Burger King most fejlesztőt keres, hogy az IT infrastruktúrát át tudják alakítani a kriptopénz elfogadáshoz. Több programot is kell ugyanis frissíteni a pénztár szoftver mellett például az Android és iOS applikációkat is.

Terveik szerint nyár végétől elérhető lesz a legtöbb éttermükben a bitcoin fizetés lehetősége.

Oroszországban egyre jobban nyitnak a kriptopénzek irányába. A korábbi bitcoin ellenességnek már szinte nyoma sincs. Alexey Moiseev helyettes pénzügy miniszter például ezen a héten azt nyilatkozta, hogy megfelelő szabályozás mellett a kriptopénzek kereskedése legális az országban. Azonosításhoz kötnék a bitcoin vásárlást, hogy a szabályozott piac révén biztosítsák a felhasználók jogait. Sőt az orosz kormány attól sem riad vissza, hogy saját kriptopénzt fejlesszen.

Már Hollandiában is fizethetsz bitcoinnal a Burger Kingnél

Burger King elfogadja a bitcointNem Oroszországban van az első Burger King amely bitcoin elfogadó hellyé vált a közelmúltban. A neves étteremlánc februártól fogadja el a bitcoint Hollandiában. Bár a hollandoknál mindössze egy étterem Arnhemben ad lehetőséget a bitcoin fizetésre, de ez az orosz sikeren felbúzdulva akár változhat is a jövőben.

Az arnhemi étterem a bejelentést követően akciót indított és minden bitcoinos fizetés mellé ajándék whopper burgert adott. Arról nem érkezett hír, hogy az orosz étterem is hasonló akciót hirdetne a bitcoinos tranzakciók népszerűsítése érdekében. Hollandiában azért esett a választás an Arnhem étteremre, mert a helyi kriptoközösség igen aktív, több mint 100 bolt van már ahol az emberek bitcoinnal fizethetnek. Burger King ráadásul több bitcoin találkozót is szervezett a városban azért, hogy népszerűsítse a kriptopénzeket. Kiváncsian várjuk, hogy vajon a jövőben az akciót kiterjesztik-e globálisan az étteremlánc minden tagjára.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.