Burger King bitcoin elfogadó hely lesz nyártól Oroszországban

Az amerikai gyorsétterem lánc orosz hálózata szerdán jelentette be a hírt, hogy elfogadják a bitcoint a lánc bizonyos éttermeiben. A Burger King bitcoin fizetést tesz majd lehetővé mind az ételek mind pedig az italok vásárlásakor.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Burger King bitcoin elfogadó hely lesz Oroszországban

Burger King bitcoin elfogadó hely lett OroszországbanAz Uznay Vse helyi orosz hírügynökség szerint egy moszkvai étterem már megkezdte a bitcoin elfogadását. A teszt üzem jól működött, így most az étterem lánc az egész országra szeretné kiterjeszteni a bitcoin elfogadás lehetőségét.

A Burger King most fejlesztőt keres, hogy az IT infrastruktúrát át tudják alakítani a kriptopénz elfogadáshoz. Több programot is kell ugyanis frissíteni a pénztár szoftver mellett például az Android és iOS applikációkat is.

Terveik szerint nyár végétől elérhető lesz a legtöbb éttermükben a bitcoin fizetés lehetősége.

Oroszországban egyre jobban nyitnak a kriptopénzek irányába. A korábbi bitcoin ellenességnek már szinte nyoma sincs. Alexey Moiseev helyettes pénzügy miniszter például ezen a héten azt nyilatkozta, hogy megfelelő szabályozás mellett a kriptopénzek kereskedése legális az országban. Azonosításhoz kötnék a bitcoin vásárlást, hogy a szabályozott piac révén biztosítsák a felhasználók jogait. Sőt az orosz kormány attól sem riad vissza, hogy saját kriptopénzt fejlesszen.

Már Hollandiában is fizethetsz bitcoinnal a Burger Kingnél

Burger King elfogadja a bitcointNem Oroszországban van az első Burger King amely bitcoin elfogadó hellyé vált a közelmúltban. A neves étteremlánc februártól fogadja el a bitcoint Hollandiában. Bár a hollandoknál mindössze egy étterem Arnhemben ad lehetőséget a bitcoin fizetésre, de ez az orosz sikeren felbúzdulva akár változhat is a jövőben.

Az arnhemi étterem a bejelentést követően akciót indított és minden bitcoinos fizetés mellé ajándék whopper burgert adott. Arról nem érkezett hír, hogy az orosz étterem is hasonló akciót hirdetne a bitcoinos tranzakciók népszerűsítése érdekében. Hollandiában azért esett a választás an Arnhem étteremre, mert a helyi kriptoközösség igen aktív, több mint 100 bolt van már ahol az emberek bitcoinnal fizethetnek. Burger King ráadásul több bitcoin találkozót is szervezett a városban azért, hogy népszerűsítse a kriptopénzeket. Kiváncsian várjuk, hogy vajon a jövőben az akciót kiterjesztik-e globálisan az étteremlánc minden tagjára.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.